YUNGBLUDFoto: Anita Đorđević

Specifičan po muzici i stilu – kombinaciji kojom je osvojio srca mnogih obožavalaca, poznati britanski pevača YUNGBLUD održao je sinoć dugo očekivani koncert u Hangaru, u Luci Beograd.

Britanskog izvođača je u našu prestonicu dovela Koncertna agencija Honeycomb, a vrištanje publike najavilo početak večeri. Samu dobrodošlicu pružila je grupa Only The Poets. Bend, čija popularnost vratolomno raste, izgradio je reputaciju jednog od najuzbudljivijih izvođača u Evropi, dok fanovi grupe njihovu muziku i „lajv“ nastupe opisuju kao miks prirodnosti i zajedništva.

Nakon izvrsnog izvođenja sastava Only The Poets, došao je i momenat da YUNGBLUD izađe na stejdž i da se, po prvi put, pokaže beogratskoj sceni.

YUNGBLUD
Foto: Anita Đorđević

Istog trena kada se pojavio, publika je nekontrolisano krenula da vrišti. Nedugo zatim je oko stotinak telefona bilo upereno u njega. Koliko je publika bila srećna i uzbuđena, toliko je bio i sam pevač, pa je tokom koncerta valadala uzajamna euforija.

Dobrodošlica koju je YUNGBLUD dobio od publike i sama energija koja je vladala tokom koncertne noći je bila neverovatna, s obzirom na relativno mali broj posetilaca, oko 700 njih, iako je kapacitet Hangara otprilike oko 800 ljudi.

Sam pevač je nekoliko puta prekidao koncert kako bi se javno zahvalio na velikoj podršci i oduševljenju koje je dobio od publike.

YUNGBLUD je izveo neke od svojih najpoznatijih pesama kao što su: „Lowlife“, „Hated“,“ Loner“, „I Love You, Will You Marry Me“, „Anarchist“.

Narvno, najpoznatija stvar „Parents“, pesma koja je osvojila brojna srca obožavalaca što se na koncertu i pokazalo, odjekivala je sinoć zidinama Hangara.

YUNGBLUD je silazio u publiku i pozdravljao se, pa zato prisutni nisu bili uskraćeni užitka da izbliza i uživo zagledaju njegov jedinstven stil. Pevač je na koncert došao u crnoj kariranoj suknji, uskoj providnoj bluzi, preko koje je išla i crna majica bez rukava, i naravno u rozim dugačkim čarapama, imidžu po kome je nadaleko poznat.

YUNGBLUD
Foto: Anita Đorđević

Organizatori su uradili dobar posao, jer je scena na kojoj je nastupio YUNGBLUD bila odlično postavljena, sa raznobojnim reflektorima i delovima iz kojih je izlazila vatra. Ozvučenje je bilo dovoljno jako da se pevač čuje sjajno, mada je na momente publika „preuzimala“ reči pesama pa nije ni bilo potrebe za bilo kakvim ozvučenjem, jer bi se tad tekst pesme čuo i u okolnim objektima. Celokupni koncert trajao je oko tri i po sata i pružao nezaboravan doživljaj svima koji su sinoć bili na koncertu.

O izvođaču: Autor koji poziva na razmišljanje

Dominik Ričard Harison poznatiji kao YUNGBLUD rođen je 5. avgusta 1997. Pored toga što je pevač takođe je i tekstopisac i glumac. Pre početka svoje muzičke karijere Harison je glumio u TV serijama „Emmerdale“ i „The Lodge“. Nakon toga je 2017. krenuo da objavljuje pesme gde je sa samo 20 godina vrlo brzo dobio veliku popularnost. Godinu dana nakon toga 2018. objavio je svoj prvi album „21st Century Liability“. Za svoj poslednji album koji je objavljen 2022. godine pod nazivom „Third studio album“ osvojio je prvo mesto na UK listi albuma i sedmo mesto na listi najboljih rok albuma u SAD-u.

YUNGBLUD
Foto: Anita Đorđević

Jedan od zaštitnih znakova Harisona je njegova sposobnost da se bavi temama kao što su mentalno zdravlje, rodni identitet i društvena nejednakost, kroz svoje moćne tekstove koji pozivaju na razmišljanje. YUNGBLOD otvoreno deli svoju borbu sa mentalnim zdravljem i podstiče druge da traže pomoć, podžavajući bitne dijaloge i promovišući brigu o sebi. Takođe, koristi svoju platformu da zagovara jednakost i prihvatanje, što ga čini moćnim saveznikom LGBTQ + zajednice. Njegova sposobnost da se poveže sa gomilom i stvori nezaboravno iskustvo izdvaja ga kao zadivljujućeg uživo izvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari