Subotu veče na Belgrade Beer Festu obeležio je program koji je očigledno bio sastavljen sa ciljem „za svakog po nešto“. Nakon zagrevanja uz Sharks, Snakes & Planes, u 20 sati na binu je izašao novosadski hard rok bend Love Hunters. Grupa je predstavila svoj klasičan repertoar. Za njima se pojavila Crvena Jabuka, ikone ex Yu popa, koji su prvi put nastupili na Belgrade Beer Festu. Ljubiteljima romantičnog pop zvuka bend se predstavio starim hitovima „To mi radi“, „Tamo gde ljubav počinje“, „Volio bih da si tu“, „Dirlija“, „Bježi kišo s prozora“, ali i novim pesmama.

Nakon brojnih balada, publiku na Beer Fest razdrmao je najpoznatiji slovenački i balkanski metal bend Siddharta. Balkanska Metalika, koja je zahvaljujući spotovima na MTV-ju, privukla veliku pažnju evropske publike, svirala je pesme poznate samo ljubiteljima tvrđeg zvuka, dok se veliki broj posetilaca zabavio originalnom idejom festivala – ispijanjem piva.

Neizostavan deo repertoara Beer Festa i ove godine je bio domaći, a keltski folk rok bend, Orthodox Celts. Kao i svaki put, odlična svirka, autentičan zvuk i vesela atmosfera irske muzike i u subotu je preplavila Ušće. Ipak, prava igranka na prašnjavoj poljani nastala je uz Kirila Džajkovskog. Svetski priznat kompozitor iz Makedonije, poznat po kombinaciji elektronske i balkanske etno muzike, oduševio je publiku svojim nastupima, budući da je priredio pravi spektakl ravan onom iz 2008, kada je takođe nastupao na festivalu piva.

Petu noć zatvorila je velika svetska zvezda i ikona elektro muzike, Pete Tong, uz koga je Ušće postalo noćni klub. Ljubitelji elektro zvuka igrali su do ranih jutarnjih časova.

Rokenrol i trube

Četvrto veče festivala obeležili su nastupi legendi ex Yu prostora – Plavog orkestra, YU grupe i Zabranjenog pušenja, ali i trubača. Članovi legendarnog Plavog orkestra izašli su na binu oko 21 sat. Posetioci Beer festa zajedno su sa pevačem grupe na Ušču pevali njihove hitove, među kojima su „Suada“, „Od rođendana do rođendana“, „Bolje biti pijan nego star“, „Good bye teens“. Nakon Plavog orkestra, publiku je u narednih sat vremena podigla na noge YU grupa, koja i posle 42 godine postojanja i dalje pleni istom energijom. Pesme „Čudna šuma“, „Crni leptiru“, „Kao mornar“, glasno su pevali svi.

Od ponoći ljubitelji piva i dobre muzike provodili su se uz zvuke sarajevskog Zabranjenog pušenja. Sejo Sekson sa svojom grupom svirao je stare, svima poznate hitove „Balada o Pišonji i Žugi“, „ Bos ili Hadžija“, „Fikreta“. Posle njih nastupili su Inspektor Blaža i Kljunovi, Queen real tribute, dok je poslednji sat četvrtog dana festivala obeležila prva truba sveta Dejana Petrovića i Big Band. Oni najuporniji koji su izdržali do ovih ranih jutarnjih časova mogli su da čuju obrade hitova Stinga, Tine Tarner, EKV, Deep Purple uz trube, umesto narodnjaka koje su možda neki očekivali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari