Zeleni KačketFoto: Crtež-Anđela Milosavljević, Font-Tamara Jeličić

Nakon ljetnje turneje po Srbiji, Zeleni Kačket Showcase dolazi u beogradski KC Grad, u nedelju 6. oktobra, i tom prilikom koncertno okuplja sve muzičare sa svog lejbla.

Na ovom velikom kolektivnom koncertu nastupiće sastavi – Lu, Čuvari stvari, Milica McClure, Francis K.A, Neoneboder i Niko Nikolić, a DJ podrška večeri biće Pele.

Događaj počinje u 18 časova.

„Ovo smo iščekivali cijelo ljeto, vidimo se ubrzo“, poručuju organizatori, a izvođači za Danas prave Mikstejp sa omiljenim pesmama sa lejbla Zeleni Kačket, deleći ujedno svoja iskustva saradnje sa Zelenim Kačketom i utiske sa letnje turneje.

Uz plejlistu, donosimo i izjave bendova:

Milica McClure

Sećam se i dalje te večeri kada sam se sva srećna vraćala kući nakon upoznavanja cele ekipe Zelenog kačketa. Već tad sam videla njihovu iskrenu požrtvovanost i ljubav prema muzici i muzičarima. Prilike koje su pružili i meni i mom bendu, kao i poverenje koje su svi zajedno od starta imali u mene, zaista su mi proteklu godinu ulepšale i udahnule u moje stvaralaštvo svežu perspektivu, a i motivisale me da se još intenzivnije i šarenije posvetim istom.

Zeleni Kačket Showcase - "Ovo smo iščekivali cijelo ljeto" i zato bendovi sa lejbla prave Mikstejp za Danas 1
Foto: Lazar Hamović

Svirka u Gornjem Milanovcu, izdavanje prvog singla, i predstojeća svirka u KC gradu, koju nestrpljivo iščekujemo, sve su stvari za koje ne znam da li bih sama imala dovoljno klikera da izvedem. Osim jezgra Zelenog Kačketa, upoznala sam i umetnike raznovrsnih stilova i žanrova, sa kojima sada osim lejbla, delim i trenutke pre, tokom, i posle svirki. Počastvovana sam što sam deo ovako složne, opuštene i velikodušne ekipe i radujem se svim budućim dešavanjima!

Što se tiče omiljene pesme sa lejbla, definitivno Ne mogu ništa sam – Lu

Zeleni Kačket Showcase - "Ovo smo iščekivali cijelo ljeto" i zato bendovi sa lejbla prave Mikstejp za Danas 2
Foto: Dunja Maksimović

Niko Nikolić

Ekipa iz Zelenog Kačketa su moji prijatelji, pa mi je super što su odlučili da se bave izdavanjem muzike. Meni je jako bitno poverenje sa ljudima sa kojim radim, a sa Zelenim Kačketom sam sarađivao i družio se mnogo pre ovog događaja.

Ovakvi događaji kao što je showcase sad u nedelju su super, jer mešaju i spajaju razna kreativna iskustva, poznanstva i ideje, i fali nam što više ovakvih dešavanja u Srbiji.

Omiljana pesma sa lejbla: Lu – Ljutito

Zeleni Kačket Showcase - "Ovo smo iščekivali cijelo ljeto" i zato bendovi sa lejbla prave Mikstejp za Danas 3
Foto: Anđela Hristić

Francis K.A.

Francis K. A. će vam u KC Gradu dati priliku da čujete u kom se muzičkom smeru trenutno kreću. Posle objavljena dva singla za album Latice, na setlisti će se naći još neke pesme sa tog albuma, ali i poneka sasvim nova ideja koja se još razradjuje. Prethodno leto je Tamari i Ziziju donelo nove inspiracije, ali i super saradnju sa kolegama iz Neonebodera, te će se na bini naći i sa ovim bendom kao sint i bas podrška.

Radujemo se nastupima Čuvara stvari i Мilice McClure i što ćemo uživo čuti nove albume Nika Nikolića i Lu-a.

Omiljena stvar: Niko Nikolić – Modrovrana

Zeleni Kačket Showcase - "Ovo smo iščekivali cijelo ljeto" i zato bendovi sa lejbla prave Mikstejp za Danas 4
Foto: Sergey Gavrilov

Neoneboder

Zeleni Kacket za nas predstavlja svežinu i novi početak, a naši novi drugari – ljudi koji ga vode odišu posvećenošću i ljubavlju prema alt sceni, te nam je izuzetna čast što otvaramo njihov prvi zvanični showcase. Naša omiljena pesma sa labela je Jutro od Francis K.A. ali moramo pomenuti i ceo novi album Nika Nikolića i omiljenu pesmu sa istog – Meni moja ljubav. Radujemo se nedelji i svim nastupima koje ćemo slušati!

Zeleni Kačket Showcase - "Ovo smo iščekivali cijelo ljeto" i zato bendovi sa lejbla prave Mikstejp za Danas 5
Foto: Ivana Jovanović

Čuvari Stvari

Jako smo uzbuđeni što ćemo svirati na showcase-u u KC Gradu sa svim bendovima sa lejbla. Ovaj showcase je kruna naše letnje turnejice koja je prošla i bolje nego što smo se nadali. Lejbl nam jako znaci za ostvarivanje novih konekcija koje će nam značiti u budućnosti, a organizacija je za svaki koncert bila na nivou.

Mnogo nam je drago što imamo divne ljude i bendove oko sebe sa kojima možemo da izgradimo neku novu scenu i da se sve to podigne na neki viši nivo. Zajedno možemo lakše doći do ciljane publike, definitivno.

Omiljene pesme sa lejbla:

Neoneboder – Enceladus

Milica McClure – Peace

Francis K.A. – Sve što mi treba

Niko Nikolić – Kopaci zlata

Lu – Kosmička devojka

Zeleni Kačket Showcase - "Ovo smo iščekivali cijelo ljeto" i zato bendovi sa lejbla prave Mikstejp za Danas 6
Foto: Pavle Ranković

Lu

Zeleni Kačket turneja nam je jako prijala, a deo koji možda možemo istaći kao najdraži nam je nastup na Exit festivalu: to nam je najveća bina i najmanja publika do sad, ali svakako naš najveći utisak.

U kategoriji najslađe svirke moramo spomenuti Gornji Milanovac, odlično mesto i atmosfera. Najdraže nam je što smo stekli neka nova poznantstva i nezaboravne uspomene. Tamo se moramo vratiti kad tad.

Omiljena pesma sa lejbla:

Čuvari stvari – Deca su otišla

Karte za ovaj dogašaj možete kupiti u KC Gradu po ceni od 500rsd, dok će na ulazu biti 800rsd.

O lejblu Zeleni Kačket:

Zeleni kačket je radijska emisija nastala 2018. godine. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri,žurki, mitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka ‘zeleni kačket drami’ (2022), do ZK lajv sešna (2023) I izdavačke aktivnosti. Zeleni kačket u okviru kolektiva Pop Depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari