Željko Bebek: Bijelo dugme bilo je moj projekat, ali sam bio srećan kada sam otišao

Ostavite komentar


  1. Od tebe dugme nije imalo ni tekst,ni muziku ni prodikciju!!!! Kako onda tvoj proekat????

  2. Hvala ti na najboljoj muzici i glasu ,najbolji roker bivše Juge
    Mi koji smo te voleli i slušali srećni smo što smo te imali.
    Uzivaj i pevaj sa svojim sinom.
    Goran je samo imitacija i čovek koji je prisvojio Bijelo dugme

  3. Bijelo Dugme,prva postava,to je Ton,Glas,Stil,Nastup sve u originalu a svi kasniji pokusaji ispravljanja gresaka sa novim pjevacima su neuspjeli pokusaji,Bebekov solo muzicki zivot je takodje samo sjena onog pjevanja iz zajednickih nastupa Bijelog Dugmeta.Nazalost

  4. Veoma pretenciozna izjava. Mozda covek tako oseca,i to je njegovo misljenje. Ipak njegova karijera posle.Dugmeta je bila samo u padu, pa sad posle svega,potencira ovo. Dugme je bio odlican sastav,ali ipak Brega, vole li ga ne voleli je tata za sve tu. Jer je sve to lepo „zapakovao“ u pravom trenutku.

  5. Sa njim je Bjelo dugme bilo original,posle su mladi slušali fake,imitaciju 🙁

  6. Odlazkom si izgubio i ti i dugme ,solo karijera katastrofa ,šlager pjevač i uz pratnju tamburaša ,dok je Goran ,,dugme,, prilagodjavao vremenu ali nikad više nije bilo…..

  7. Za komentatore koji su navalili na Bebeka imam jedno pitanje.
    Šta bi bili Stounsi bez Mika Dzegera?
    Toliko.

  8. @Sole – poredjenje ti nije na mestu, Jagger je sa Richardsom napisao 95% pesama Stonesa, dok Bebek nije napisao nista u Dugmetu.

  9. Bebek bez „dugmeta“ je zamo seka kao i „dugme“bez Bebeka. Hvala za nezaboravne godine

  10. bjelo dugme ne bi uspelo bez bebeka, on je taj koji je privlacio paznju, ala jeger u stonsima, grupa bi bila uspesna ali ni priblizno kao sa bebekom, meni su i on i bregovic nesimpaticni, tako da sam objektivan

  11. @Apatrid
    Ma znate Vi o čemu ja govorim. O pečatu koji daju pevači. Neki od pevača je i komponovao. I ako nikad tačno ne možemo utvrditi koliko je ko učestvovao u tom. Potpisivali su se uglavnom zajedno. I nikad nećemo znati koliki je udeo Brajan Dzonsa, koliko Ričard. Ili koliko su u Dorsima radili Krieger i Manzarek i koliko im je tu pomagao Morrison. Koliko je u Hi komponovao Pit Zauzend i koliko se uključivao Rodzer Daltri. Šta je radio Jan Gilan u komponovanju. Ili je to bio Lord, Pajs, Blekmur. Bilo kako bilo vokal je uvek tak koji je u većini slučajeva davao pečat grupi. To sa Tifom i Islamovicem nije bio taj bend.

  12. Sve što je o sebi rekao je tačno. Divna uspomena moje mladosti. Odrasla sam uz “ Bjelo dugme“ jedan od lepših delova mog života

  13. Bez obzira na sve,Bebek je silan pevač i u postavi sa njim su se proslavili.Za pevača su potrebne dobre pesme,tako da ne treba porediti njegova dva razdoblja karijere.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.