zemun festFoto: Promo

Jedan od najposećenijih letnjih festivala u Beogradu, „Zemun Fest“ i ove godine ponudiće bogat umetnički program u srcu jednog od najlepših delova Beograda.

Koncerti grupa S.A.R.S, Ničim Izazvan i Neverne Bebe samo su deo muzičkog programa festivala koji ove godine traje od 21. do 25. avgusta. Tradicionalno, svečano otvaranje obeležiće bioskopska projekcija na otvorenom!

Ovogodišnji Zemun Fest počinje prikazivanjem domaćeg filma „Za danas toliko“, koji je zabeležio veliku bioskopsku gledanost i postao jedan od najzapaženijih domaćih ostvarenja. Za ovaj film već mesecima traži se karta više, a gosti Zemun Festa biće u prilici da ga pogledaju potpuno besplatno 21. avgusta od 21 čas na Velikom trgu, u okviru programa svečanog otvaranja.

„Spremanjem omiljenih mu kolača – čupavaca, Šarenci uspevaju da namame najstarijeg brata da dođe kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Naizgled obični letnji dani postaju neobični. Zaljubljeni u život, oni uzdižu realnost iznad tla, rasterujući tamne oblake vedrinom.“ Na ovaj način film je najavljen na ovogodišnjem FEST-u, a komentari publike o lepoti jednostavnosti ovog ostvaranja mesecima kasnije ne prestaju, što je možda i najbolja preporuka da ne propustite ovu projekciju.

U okviru programa otvaranja, pre filmske projekcije publiku će sa scene pozdraviti pesnik Marko Milošević.

Bogat filmski repertoar obeležiće i ovu godinu, a važan deo Zemun Festa je i selekcija najboljih studentskih filmova u okviru takmičarskog programa. Pored filmske umetnosti i koncerata, dečija zona i street market i ove godine biće deo festivalskih zona.

Koncerti na Zemunskom keju, na jedinstvenoj sceni pored Dunava, obeleže svaki Zemun Fest, nudeći publici najlepše emocije i najkvalitetnije izvođače.

Ove godine muzički deo festivala obeležiće grupa S.A.R.S. koja nastupa 22. avgusta, kultni sastav Nervozni poštar koji posle dugo vremena nastupa u Beogradu 23. avgusta, bend Ničim Izazvan sa koncertom 24. avgusta, a festival zatvara nastup omiljene pop – rok  grupe Neverne bebe 25. avgusta.

Na koncertnu zonu festivala “nasloniće se” i postavka Street marketa sa preko stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala mogu da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija, koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode. Tradicionalni festival ove godine nudi još bogatiji program, više zona i desetine besplatnih programa koji garantuju nezaboravne letnje večeri na obali Dunava.

Zemun Fest je festival jedinstvenog duha koji slavi ljubav i zajedništvo i poziva sve Beograđane i posetioce našeg grada da uživaju u danima kada je Zemun najlepši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari