Legendarna američka hevi metal grupa Slejer (Slayer) sinoć je po prvi put nastupila u srpskoj prestonici, u Kombank areni pred 4.000 fanova. Uz dijalobične uvodne gitarske rifove „World painted blood“, naslovne numere sa poslednjeg albuma, Slejer su se pojavili na bini oko pola deset pozdravljeni ovacijama i uzdignutim „đavolčićima“ napravljenim od kažipsrta i malog prsta oduševljenih fanova.


Tom Araja, Keri King, Pol Bostaf i Geri Holt nastavili su žestoko – od „War Ensemble“, „Hate Worldwide“, preko „At Dawn They Sleep“ i „Bloodline“ pa do „The Antichrist“ i „Postmortem“. Za kraj su ostavljeni večni hitovi „Seasons in the Abyss“, „Hell Awaits“, „Dead Skin Mask“, „Raining Blood“, „South of Heaven“ i „Angel of Death“, zbog koje su ih odavno konzervativni krugovi proglasili bendom koji, sem satanizma, propagira i nacizam, imajući u vidu da je „Anđeo smrti“ nadimak zloglasnog doktora Mengelea.

Žestokom i bučnom svirkom Slejer su napravili odličnu atmosferu u Kombank areni, a posebnu počast odali su gitaristi Džefu Hanemanu, osnivaču benda, koji je premunuo 2. maja.

Kao pregrupe na koncertu nastupili su domaći Rapid Force i bivši dugogodišnji basista Metalike Džejson Njusted sa svojim novoosnovanim sastavom Newsted. Oni su osim četiri numere sa svog prvog EP-ija „Metal“, odsvirali i nekoliko obrada Metalike, poput omiljene „basističke“ numere „Whiplash“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari