Zlatno pravilo Stivena Spilberga koje neće nikad prekršiti zbog nekog glumca 1Foto : Julia Mineeva/EGBN TV News/Alamy Live News / Alamy / Alamy / Profimedia

Stiven Spielberg je jedan od najpoznatijih reditelja današnjice.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Spilberg je bio osam puta nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg reditelja, a dosad je osvojio dva Oskara, i to za ratne drame Šindlerova lista (Schindler’s List) iz 1993. godine i Spašavanje vojnika Rajana (Saving Private Ryan) iz 1998. godine.

Kako prenosi Far Out Magazine, nagrađivani reditelj je u jednom intervjuu priznao da ima zlatno pravilo koje nikad ne krši kada snima film, čak ni kada radi s najvećim zvezdama.

„Za mene je scenario zvezda. Svi mi služimo toj priči, ali cilj je ispričati je na dinamičan i šarolik način. Nikad nisam dopustio zvezdama da zasene celokupno stvaranje filma“, kazao je Spilberg, prenosi Far Out.

Reditelj je, kako podseća Index hr. otkrio i kako nikada nije napisao ulogu koja bi odgovarala nekoj specifičnoj zvezdi; već se ta zvezda morala prilagoditi scenariju.

„Nikada nisam napisao priču kako bi odgovarala glumcu, ikoni, nikada to nisam učinio“, objasnio je Spilberg dodajući kako je prilagođavanje priče glumcima postojalo u prošlosti, ali da on to nikad ne radi.

„Ranije, kada je studijski sistem bio moćniji nego ikada i kada su šefovi studija dominirali poslovanjem, odnosno stvarali su zvezde i prilagođavali im priče, moja generacija učinila je suprotno. Pronašli smo dobre priče i odabrali prave ljude da ih glume“, zaključio je Stiven Spilberg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari