Nokola ČuturiloFoto: Nebojša Babić

Nikola Čuturilo i Zoran Predin, dva vrhunska muzičara predstavljaju novi singl “Analogna Rasa”, „himnu ljudskosti u nama, i u budućim generacijama, imigrantima koji će naseliti planetu Mars i sa sobom uzeti akustičnu gitaru, knjigu od papira i flašu dobre dunje.”

Drugi singl njihovog zajedničkog projekta istoimenog naziva „Analogna Rasa“, himna je idejnog koncepta koji su osmislili, svedočanstvo bezvremenskog kvaliteta u vremenu u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.

“Pesma Analogna rasa peva o mladim ljudima svih uzrasta, koji volimo originalne umjetničke ideje, zvukove žive svirke, mirise prirodnog cveća i boje pravih plavuša. Namjenjena je srodnim dušama svih boja kože, nacionalnosti i vjeroispovesti. Pesma je himna ljudskosti u nama, i u budućim generacijama, imigrantima koje će naseliti planetu Mars i sa sobom uzeti akustičnu gitaru, knjigu od papira i flašu dobre dunje.” objašnjava Zoran Predin koji potpisuje tekst, muziku i aranžmane.

Za pesmu je snimljen i video spot koji potpisuje reditelj Vuk Protić. Kadrovi spota snimani su u restoranu “Vinogradi”, u Grockoj čiji enterijer obiluje antikvitetima, kao i automobil “Oldtimer kluba Beograd” i na taj način simbolički naglašava narativ pesme. Vizuelno rešenje omota kreirao je poznati umetnik Gradimir Smudja.

“Pesma „Analogna rasa“ je nastala kao Zoranov odgovor na „Još imaće nas“, naš prvi singl. To je iniciralo i odredilo karakter svih ostalih pesama koje smo u medjuvremenu napisali i snimili. Mi se u principu beskrajno dobro i smisleno zabavljamo u poslednje vreme. Glad za novim izazovima je i te kako prisutna i mi se sa nesmanjenim žarom pripremamo za nova iskustva. Baš kao velika deca koju je Zoran tako lepo opisao u pesmi „Analogna rasa“, mi i dalje sanjamo nove pesme, nove koncerte i susrete sa publikom. Energija i entuzijazam čitavog benda Analogna rasa je nešto što me neodoljivo podseća napočetke. Uz svo iskustvo i kilometražu iza nas, divno je biti deo jedne sasvim nove avanture.“ dodaje Nikola Čuturilo.

Album “Analogna Rasa“, koji je sniman tokom leta u studiju u Beogradu u muzičkoj produkciji Vladimira Negovanovića, upravo je završen, i biće predstavljen publici širom regiona na vinilu krajem godine.

Album „Analogna Rasa“ biće objavljen u izdanju dve izdavačke kuće, Croatia Records i Lampshade Media.

Za promociju aktuelnog albuma planirana je i koncertna turneja koja će započeti u Srbiji u organizaciji Marsh Production.

Koncerti su koncipirani kao “unplugged”, koji će pored promocije aktuelnog albuma, obuhvatiti i najveće hitove iz bogate karijere Zorana Predina i Nikole Čuturila.

Potvrdjeni gradovi su: Čačak 12.11., Niš 13.11., Leskovac 14.11., Beograd “Kolarac” 19.11., Pančevo 20.11., Subotica 22.11., Novi Sad 23.11.

Kratka biografija:

Zoran Predin, jedan od najznačajnijih novotalasnih slovenačkih kantautora kojeg krasi duhovita i dominanta autorska snaga i Nikola Čuturilo, beogradski kantautor koji kroz autentični rok’n’roll zvuk daje svoj pogled na društvene teme, dugogodišnji su prijatelji posvećeni stvaranju muzike. Njihov zajednički projekat „Analogna Rasa“ nastao je kao svedočanstvo bezvremenskog kvaliteta u vremenu u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari