Promocija novog diska „Kosa boje srebra“ Zorana Predina održaće se u sredu, 30. oktobra, u 14 časova u records and books kafeu „Leila“, Kralja Petra 41. Dve godine posle albuma „Tragovi u sjeti“, snimljenog sa Matijom Dedićem i nepunih godinu dana od zbirke priča „Druga žena u haremu“, Zoran Predin predstavlja novi studijski album „Kosa boje srebra“.

Na albumu je 13 autorskih pesama i jedna „pozajmljena“ od Olivera Mandića („Pitaju me, pitaju“). Nazvan je po pesmi koju je Predin posvetio prijateljici, nezaboravnoj Margiti Stefanović. „Pesma „Kosa boje srebra (Margita)“ mi je dala pozitivnu energiju, osnovni ton svemu, tako da su se druge teme same nametnule. Kad bismo htjeli stilski odrediti album, ima tu čistih pop pjesama i buldožerskih zafrkancija, šansonijerske poetike i crnog humora rokerskog tipa“, ističe Predin.

Na albumu je angažovan poznati slovenački producent Iztok Turk (Videosex, Laibach). Na njegove elektronske podloge Zoran Predin Quartet je snimio muziku. Quartet čine, kako ih Predin naziva, „akademici s ušima“: Robert Pikl (električna i akustična gitara, buzuki, ukulele, čaranga…), Janez Dovč (harmonika, vokal), Goran Krmac (tuba, vokal), koji je ujedno i koautor ritmičkih podloga. Produkciju potpisuju Zoran Predin i Danilo Ženko, u čijem studiju Ženko u Mariboru je album i snimljen. Dizajn omota je radila Petja Montanez, a fotografije Žiga Koritnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari