Ceremonija prijema novih članova u Rokenrol Hol slavnih u Klivlendu je ove godine obeležilo kako pojavljivanje čuvenih muzičara, ali isto tako i izostanak zvezda koje su trebale da budu prisutne. To se, pre svega, odnosi na Eksl Rouza čije je ime izviždano kada ga je pomenuo pevač benda Green Day prilikom najave grupe Guns N’ Roses koji su postali deo Hola slavnih. Kada je Bili Džo Armstrong upitao publiku „ko nedostaje“, dok su se ostali članovi Guns N’ Roses peli na binu, začuo se zvižduk 6.000 prisutnih.


„Većina pevača je luda, to mogu i sam da potvrdim. On je jedan od najboljih frontmena koji su stali pred mikrofon, ali ponekada morate da zatvorite poglavlja koja su iza vas da bi krenuli napred“, rekao je Armstrong o Eksl Rouzu. Guns N’ Roses su odsvirali tri pesme, a Majls Kenedi je zamenio Eksl Rouza. Fanovima se, tako, nije ostvario san da vide originalnu postavu slavne grupe ponovo na okupu.

Rouz je prvi muzičar koji je odbio da uđe u Rokenrol Hol slavnih posle članova benda Sex Pistols koji su to isto uradili pre šest godina. Drugi koji je nedostajao bio je Rod Stjuart, ali on zbog bolesti nije mogao da se pojavi i da po drugi put uđe u Hol slavnih, ovoga puta sa grupama Faces/Small Faces, a treći Adam Jauč iz Beastie Boys, koji od 2009. godine ima rak te nije mogao da se popne na binu sa Majk Dijem (Majkl Dajmond) i Ed-Rokom (Adam Horovic). Među ostalima koji su postali članove Rokenrol Hola slavnih su i Red Hot Chilli Peppers, Donovan, Smoki Robinson i The Miracles, The Crickets, prateći bend pokojnog Badija Holija, takođe i The Midnighters grupa Bila Haleja, te The Famous Flames, prateći sastav Džejmsa Brauna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari