Koncertnom promocijom albuma „Kukovo leto“ beogradski sastav Dža ili bu otvoriće novu sezonu Vračar Rocks festivala danas (petak, 11. oktobar) od 20 časova u CZK Božidarac. Bend je od prošle godine pojačan gitaristom Vladanom Vasiljevićem Vasketom, ali i novim basistom, Vukom Pavlovićem, nekadašnjim članom grupe Gangbangers.

 Šesto studijsko izdanje grupe Dža ili bu „Kukovo leto“ snimljeno je u studiju „Fabrika“ pod producentskom palicom čuvenog Teodora Janija, a objavljeno je za PGP RTS. Pred koncertnu promociju albuma „Kukovo leto“ u Božidarcu, Dža ili bu su plasirali spot za singl „Gole istine“, koji je prethodnog vikenda premijerno prikazan u okviru emisije Jelen top 10. Povodom večerašnjeg koncerta, naš sagovornik je Dejan Milojević, bubnjar grupe Dža ili bu.

Večeras otvarate novu Vračar Rocks sezonu – kako će izgledati taj koncert, šta ćete svirati?

– Odsviraćemo skoro ceo novi album, ali i najveće hitove iz proteklih 25 godina.

Nedavno ste izbacili spot za pesmu „Gole istine“ sa aktuelnog albuma – da li ste je već svirali na koncertima i kakve su reakcije publike?

– Sviramo je već nekoliko meseci i reakcije su odlične. Publika već od drugog refrena horski peva refren sa nama, a komentari su da najviše podseća na naše stare hitove.

Od prošle godine nastupate pojačani gitaristom Vladanom Vasiljevićem Vasketom, ali i novim basistom, Vukom Pavlovićem, nekadašnjim članom grupe Gangbangers – kakve je to promene unelo u zvuk benda Dža ili bu?

– Njih dvojica su doneli svežu krv u bend i dali i nama motivaciju da sviramo mnogo. Odsvirali smo već 60 koncerata u ovoj postavi za godinu dana. Druga prednost njihovog dolaska u bend je da sada sve stvari mnogo čvršće zvuče uživo, i opšti je utisak da zvučimo bolje nego ikada u karijeri.

Prošle godine ste obeležili i 25 godina postojanja – koliko se za to vreme promenio vaš bend i uopšte stvari na domaćoj muzičkoj sceni?

– Mnoge stvari su se promenile tokom tih 25 godina, pa i mi. Domaća scena je postala bogatija za mnoge dobre bendove, ali se medijski prostor koji imaju dosta istanjio čak i u odnosu na ‘90-e. Tada je svaka televizija imala barem jednu muzičku emisiju, i svi su imali šansu, a danas je mladim bendovima jako teško da dođu do publike.

Ove godine ste bili veoma koncertno aktivni – da li planirate da nastavite tim tempom?

– Odsvirali smo 60 koncerata, a do kraja novembra imamo zakazano još 17. Ne planiramo u skorije vreme da stanemo sa svirkama. Sviraćemo svuda gde za to postoje uslovi i dokle god bude interesovanja za naše nastupe, a hvala bogu ima ga i te kako širom regiona.

Pored Dža ili bu, na prvom u nizu koncerata u okviru Vračar Rocks festivala večeras će nastupiti i sve popularniji Hype! i grupa Zvučni zid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari