Sećanja na događaje od raspada Jugoslavije, i da li je sve ovo moralo da nam se dogodi: Večeras razgovor sa Dragoljubom Zamurovićem u Prostoru Miljenko Dereta 1Foto N1/Protest Srbija protiv nasilja

Povodom knjige „Sećam se 2“ Dragoljuba Zamurovića, stalno akreditovanog foto-reportera francuske agencije GAMMA od 1987. do 2011. godine, biće upriličena dva događaja – večeras u 18h u Prostoru Miljenko Dereta zakazan je razgovor sa autorom pod naslovom „Da li je sve ovo moralo da nam se dogodi“, a u utorak, 12. decembra, najavljeno je otvaranje velike izložbe fotografija iz ove foto-monografije

U ovoj knjizi Zamurović je izložio najinteresantnije fotografije iz svih foto-reportaža i monografija koje je radio, tekstove o tome kako ih je snimio i šta je sve video i doživeo tokom raspada Jugoslavije.

Njegove fotografije, popisane pseudonimom „Art Zamur“, ilustrovale su neke od najvećih i najpoznatijih medija sveta – od Njujork tajmsa, preko Tajma, do Nacionalne geografije.

 

Sećanja na događaje od raspada Jugoslavije, i da li je sve ovo moralo da nam se dogodi: Večeras razgovor sa Dragoljubom Zamurovićem u Prostoru Miljenko Dereta 2
Foto promo

„Sećanje 2“ je  uzbudljiva i jedinstvena foto-monografija, jer je Zamurovć pratio i snimao dešavanja u Jugoslaviji duže od tri decenije: od antibirokratske revolucije, ratova u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, sankcija, gladi i bede, rekordne inflacije.

Tu su i fotografije demonstracija protiv vlasti, bombardovanja, petog oktobra, hapšenja tadašnjeg predsednika… pa sve do današnjih protesta protiv nasilja.

U utorak, 12. decembra u 19h zakazano je otvaranje velike izložbe fotografija iz iste foto-monografije u Centru za kulturu Kovin (Cara Lazara 85).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari