Art klinika će danas, sedmi put po redu u akciju na Limansku pijacu. Od 8 do 14 sati, posetioci će moći da obiđu izložbe upriličene na tezgama, kao i da pazare umetnine od slika, crteža i grafika, do knjiga i majica.


„Povoljno ili najpovoljnije, cenkamo se, trampimo, diskutujemo“, poručuju iz Art klinike čije programsko geslo za ovu godinu glasi „Publici na noge, i podtekstom umetnost pod noge, izvlačimo se iz podruma, izlazimo na svetlo i otvaramo novo polje za umetničko delovanje. Postajemo piljari umetnosti i postavljamo pitanje njenog mesta u našem društvu“. U svrhu ovog poslednjeg sprovodi se i anketa o tome koliko je umetnost prisutna i tražena u svakodnevnom životu građana, a svi ispitanici učestvuju u nagradnoj igri.

Izlazak Art klinike na pijacu nastavak je njenih dosadašnjih aktivnosti na polju tematizovanja kulturnih politika, pitanja njihovog postojanja, delovanja i kritike. Ironizujući robni karakter kulture i umetnosti u današnjem svetu izlaskom na pijačnu tezgu ovo pitanje se otvara u lokalnom kontekstu kao traganje za tržištem umetnosti i njenim mestom u našem društvu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari