Selah Suefoto: Mathieu Zazzo

Selah Sue, belgijska pevačica i kantautorka koja je osvojila svetsku scenu svojim prepoznatljivim glasom i autentičnim izrazom, dolazi u Beograd, u okviru Musicology Sessions koncertnog serijala.

Koncert će se održati 22. juna, na Kalemegdanu, u rovu kod Vojnog muzeja, a očekuje nas veče ispunjeno emocijom, energijom i nezaboravnim nastupom.

Selah Sue, poznata po prepoznatljivom glasu i autentičnom izrazu, naginje „crnom“ zvuku i umetnicama poput Lauryn Hill, Erykah Badu i Meshell Ndegeocello. Njen prvi album doneo je hitove poput „This World“, „Raggamuffin“, „Crazy Vibes“ i duet sa Cee Lo Green-om „Please“. Beogradskoj publici predstaviće i pesme sa novog, hvaljenog albuma „Persona“.

Selah Sue nas kroz album „Persona“ vodi na putovanje kroz različite aspekte ljudske ličnosti, istražujući sopstveni identitet. Njena muzika spaja elemente soula, hip-hopa, džeza i R&B-a, dopirući do dubina duše i podstičući publiku na ples i introspekciju.

Musicology i ove sezone pruža podršku mladim autorima iz Srbije da predstave svoju muziku, pa će se tako, kao predgrupa Selah Sue, predstaviti mlada kautautorka koja kombinuje hip-hop, džez i drum&bass – MISH.

Povodom koncerta razgovarali smo se Selah Sue:

Kako se osećate povodom povratka na scenu nakon pauze od nekoliko godina?

Osećaj je stvarno fantastičan. Pravljenje pauza ti omogućava da svariš sve i razmisliš o sledećem koraku, što čini povratak na scenu još slađim kada vidiš da su ljudi i dalje zainteresovani za tvoj nastup. Mislim da mi nikada nije bilo bolje nego sada na sceni. Osećam se mnogo sigurnije. Imamo tri prateća vokala, fenomenalan novi bend, i nastup se kreće od intimnog sviranja gitare do velikih hip-hop produkcija sa puno plesa, koreografije i video zapisa. To je moj način da se zahvalim ljudima koji kupuju ulaznice. Kada sam bila mlađa, samo bih pokazivala svoje emocije na sceni, ali sada sam odlučna da pružim najbolji nastup koji mogu. Imam više samopouzdanja, više svesti o tome koliko je lepo imati ovaj posao, tako da sam veoma srećna.

Poslednji put si bila u Beogradu 2016. godine. Šta bi poručila našoj publici i šta mogu novo da očekuju?

Jedva čekam da vas sve ponovo vidim. Mislim da će biti sjajno. Šou je sada deset puta bolji nego što je bio. Konačno znam šta mi najviše odgovara. Sada se mnogo više stvari događa na sceni. Imam tri prateća vokala, koreografije I propraćene sjajnim vizuelnim materijalima. Ja sam mnogo samouverenija na sceni. Imam mnogo više zahvalnosti i ljubavi prema publici i celom svom timu, tako da mislim da ćete zaista osetiti tu ljubav. Šou je prava avantura jer se kreće od veoma intimnih trenutaka do velike produkcije. Sigurna sam da vam neće biti dosadno.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i sajtu tickets.rs 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari