ijan mekelenFoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ser Ijan Mekelen bavi se glumom duže od pola veka, ali uloga Gandalfa iz „Gospodara prstenova“ je možda najprepoznatljivija.

Mnogi se pitaju da li bi se Ijan Mekelen vratio toj ulozi u novom nastavku Pitera Džeksona pod nazivom „Gospodar prstenova: Lov na Goluma“, a on je i odgovorio na to pitanje.

Mekelen je u novom intervjuu za londonski „Tajms“ komentarisao mogućnost da se vrati u film koji će režirati Endi Serkis, koji je tumačio lik Goluma u originalnoj trilogiji, a za scenario i produkciju zaduženi su Džekson, Fren Volš i Filipe Bojens.

Premijera bi trebalo da bude 2026, prenosi Nova.rs.

Ser je priznao da je čuo za “komešanje u Tolkinovoj zemlji”, te šaljivo dodao da je dobro što se nije brijao mesecima zbog nove predstave u kojoj igra na londonskom Vest Endu.

U pitanju je komad rađen po Šekspirovom „Henriju Četvrtom“, koji je nazvan „Player Kings“ u kojem je konačno zaigrao sera Džona Falstafa.

– Međutim, još uvek nemam scenario, nema ni ponude, ni plana za „Goluma“. Možda bih i bio zainteresovan, naravno, ako budem živ. Svesni ste da ovaj život ne traje večno. Ako želite da prihvatite da ste smrtni, samo morate da pogledate svoj adresar. I tako, kada dođe scenario ili nagoveštaj ponude, pomislite: “Ovo bi mogao biti moj poslednji posao“.

Ne znam da li su ljudi na drugim poslovima svesni da postaju bolji u onome što rade, ali za mene je ponos što sam sada bolji u glumi nego kada sam počeo. Dakle, ako je Falstaf moj poslednji posao, bolje bi mi bilo da to uradim kako treba, zar ne?

U nedavnom intervjuu za „Deadline“, Piter Džekson je govorio o tome zašto je fokusiranje na Goluma bilo zanimljivo.

– Lik Goluma/Smigla me je oduvek fascinirao jer Golum odražava najgore ljudske prirode, dok je njegova druga strana prilično simpatična. Mislim da se povezuje i sa čitaocima i sa filmskom publikom, jer u svima nama ima po malo i jednog i drugog.

Zaista želimo da istražimo njegovu prošlost i udubimo se u one delove njegovog putovanja koje nismo imali vremena da pokrijemo u ranijim filmovima. Prerano je znati ko će mu preći put, ali dovoljno je reći da ćemo preuzeti vođstvo od profesora Tolkina – kazao je Piter Džekson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari