nova Netfliksova serija "A Good Girl's Guide to Murder"Foto: FlixPix / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovih dana na Netfliks stigla je britanska serija „A Good Girl’s Guide to Murder“. Serija je već prva u trendingu u svetu, kao i u Srbiji. Prestigla je novu sezonu rijalitija „Too Hot To Handle“, koja je donedavno zauzimala prvu poziciju.

O čemu se radi u seriji?

Radnja se dešava pet godina nakon ubistva i samoubistva koji potresa grad Litl Kilton. Popularnu maturantkinju Endi Bel (India Lili Dejvis) ubio je njen dečko Sol Sing (Rahul Patni), koji je zatim sebi oduzeo život. Barem tako svi veruju, uključujući i policiju koja je zatvorila istragu.

Ali ne i Pip Fic-Amobi (Ema Majers), koja je sada maturantkinja. Ona odlučuje da započne svoju istragu, ali ovaj potez mogao bi da je dovede u veliku opasnost.

Serija se bazira na knjizi

Serija se bazira na istoimenom romanu Holi Džekson. Prva sezona ima šest epizoda po 45 minuta koje pokrivaju događaje iz prve knjige.

Seriju je adaptirala Popi Kogan, a režirala Doli Vels. Osim Eme, Indije i Rahula, uloge u seriji imaju Zejn Ikbal, Aša Alis Benks, Henri Ešton, Karla Vudkok i drugi.

„Oduševljena sam ovom serijom, a glumiti Pip bio je moj san. Bez obzira na to da li ste pročitali knjigu ili ne, serija je super za sve. Mislim da će se ljudima stvarno svideti“, rekla je Ema Majers, prenosi Index.

Šta kažu gledaoci?

Budući da je serija tako brzo dospela na prvo mesto trendinga, a recenzije gledatelja su pozitivne, čini se da je Ema bila u pravu.

„Obrti koje ne očekuješ, jako mi se svidela serija, a posebno glavna glumica“, „Ravi i Pip su odlični zajedno“, „Jako mi se svidela knjiga i radovala sam se seriji, no mogla je biti bolja. Generalno gledano dobra je to adaptacija, ali je gluma trebalo da bude bolja“, „Dinamično je, od mene čista desetka“, „Fantastična adaptacija“, neke su od reakcija gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari