serija "Fallout"Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

„Fallout“ je najnovija adaptacija video igre koja je stigla na male ekrane, a sudeći prema prvim recenzijama, gledaoce čeka pravo remek-delo.

Seriju nastalu po popularnom istoimenom serijalu video igara stvorili su Dženiva Robertson-Dvoret i Grejem Vagner, dok su izvršni producenti Džonatan Nolan i Lisa Džoj, koji su radili na naučnofantastičnoj seriji „Westworld“.

Serija „Fallout“ ima osam epizoda, a njena radnja se dešava 219 godina nakon nuklearnog rata koji se dogodio 2077. godine.

Serija prati priču s tri glavna lika. Prva od njih je Lusi (Ela Parnel), mlada žena koja je cei život provela u samoodrživom podzemnom bunkeru s drugim bogatim članovima društva, ali zbog jedne misije prinuđena je da izađe na površinu.

Drugi lik, poznat kao Gul (Volton Gogins), tokom nuklearnog rata bio je izložen radijaciji pa je postao deformisan. On je besmrtni ratnik, jedan od glavnih odmetnika ovog svojevrsnog postapokaliptičnog divljeg zapada. Poslednji lik je vojnik Maksimus (Aron Moten), koji je odrastao na površini i postao član grupe ratnika, pod nazivom Bratstvo čelika

Pohvale kritičara

S obzirom na to da „Fallout“ franšiza video igara postoji gotovo tri decenije, ima brojne nastavke i ogroman broj fanova, postojala su ogromna očekivanja od serije, koja je proglašena jednom od najiščekivanijih serija ove godine. No, sudeći prema reakcijama kritičara, očekivanja su i više nego ispunjena.

„Sa novom pričom koja se dešava u ‘Fallout’ univerzumu, serija je mešavina avanture i misterije, poput slagalice, s više nego dovoljno akcionih scena da zadovolji one verne igrici. Zabavna, ali ponekad i prekomplikovana“, napisala je Keli Loler za „USA Today“, prenosi Index.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prime Video (@primevideo)

„Autori serije odradili su tako besprekoran posao osmišljavajući ‘Fallout’ svet“, rekao je Tener Dedmon u recenziji za ComicBook.com.

„Ljubavno pismo fanovima“

„Što se tiče priče, ‘Fallout’ pametno izbegava pokušaje prilagođavanja specifičnih priča ili sporednih misija iz bilo koje igre, već radije smišlja novu radnju smeštenu u bogati i poznati svet“, napisao je Brajan Lojd za entertainment.ie.

„‘Fallout’ je pametna, uvrnuta apokaliptična odiseja koja se odlična i kao adaptacija video igre i kao samostalna serija“, rekla je Loren Kouts u svom osvrtu za „The Spool“.

„Trenutno nema ništa poput serije ‘Fallout’ na televiziji, i to je dobra stvar“, zaključila je Tereza Lakson u svojoj recenziji za „Collider“.

Serija trenutno ima 94% pozitivnih recenzija kritičara na sajtu „Rotten Tomatoes“, a moguće ju je pogledati preko striming servisa Amazon Prajm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari