Netfliksova serija "Kaos"Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Netfliks je nakon jedne sezone otkazao seriju „Kaos“, crnu komediju inspiriranu grčkom mitologijom. Seriju je kreirala Čarli Kovel, autorka poznate britanske serije „The End of The F***ing World“, koja je osvojila dve nagrade BAFTA.

Mnoge fanove serije iznenadila je vest o njenom otkazivanju koja se, nakon premijere na Netfliksu, nalazila na spisku top deset najgledanijih nekoliko nedelja, piše Varajeti, prenosi Index.

Radnja serije se dešava u modernom svetu, a poznati glumac Džef Goldblum igra Zevsa. On je okovao Prometeja (Stiven Dilejn) nakon što se on usprotivio njegovoj božanskoj vladavini nad ljudima. Prometej tada pokušava svrgne Zevsa uz pomoć troje smrtnika: Euridike, Ariadne i Keneja.

Prva sezona serije imala je osam epizoda, a uz Goldbluma u njoj su glumili Dženet Mektir, Aurora Perino, Dejvid Tolis, Raki Ajola, Kilijan Skot, Lejla Farzad, Debi Mazar, Stiven Diljen, Bili Pajper i mnogi drugi.

Fanovi serije razočarani

Vest o otkazivanju serije ubrzo se proširila društvenim mrežama, a brojni fanovi serije odlučili su da podele svoje mišljenje o odluci Netfliksa. Mnogi od njih razočarani su odlukom i smatraju da Netfliks najčešće otkazuje samo one dobre i kreativne serije vredne gledanja.

„Netfliks očigledno mrzi serije koje imaju dobre kritike. Ne mogu da verzujem da su otkazali ‘Kaos’!“ napisao je jedan korisnik X-a.

„Ovo je bila jedna od najboljih serija koje je Netfliks imao. Svaki element je bio dobro promišljen, a serija je bila vrlo kreativna. Neko u Netfliksu bi trebalo da dobije otkaz“, napisao je drugi.

Jedan korisnik X-a  dodao je da će da obriše svoj profil: „Brišem svoj račun nakon ovoga. Ne želim da plaćam platformu koja promoviše smeće i snima sezone loših serija, a dobre serije otkazuje.“

Prva sezona serije „Kaos“ ima 76% pozitivnih recenzija kritičara na saju „Rotten Tomatoes“, dok od publike ima 83% pozitivnih kritika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari