Šerilin Fen: Bila je jedna od najlepših glumica '90-ih, a i danas šarmira kad god se pojavi u novim filmovima i serijama 1Širli Fen, foto: Profimedia

Glumci i glumice iz serije „Tvin Piks“ nedavno su viđeni zajedno na večeri, na kojoj su se okupili nakon učestvovanja na horor konvenciji „Spooky Empire“. Bili su tu Kajl Meklahlan, Medhen Emik, Kimi Robertson, Šeril Li, Dejna Ešbruk i Šerilin Fen, o kojoj ćemo reći nešto više u narednim redovima.

Nju pre svega pamtimo po ulozi Odri Horn, svojevrsne femme fatale u gore pomenutoj seriji, ali i neverovatnoj lepoti i šarmu, koji su uspeli da očaraju neke od najvećih zvezda osamdesetih i devedesetih, kao što su Princ i Džoni Dep. S popularnim muzičarem je bila kratko u vezi tokom 1985, a iste godine je izlazila i sa Depom, s tim da je njihova veza potrajala još tri godine.

Šerilin Fen rođena je 1965. u muzičkoj porodici. Svoje prve uloge na filmu imala je u ostvarenjima B-produkcije. Šira javnost se upoznala s njenim talentom s početkom emitovanja serije „Tvin Piks“ 1990, a uloga u ovom televizijskom hitu Dejvida Linča donela joj je nominacije za Emi i Zlatni globus.

Zahvaljući roli Odri Horn dobila je i status seks simbola, što joj nije uvek prijalo.


Tokom devedesetih je imala značajne uloge u filmovima „Of Mice and Men(1992), „Ruby“ (1992), „Boxing Helena“ (1993)  i „The Shadow Men“ (1997), ali nijedan od njih nije ostvario uspeh, zbog čega se Fen ponovo posvetila radu na televiziji. U moru gostovanja u pojedinačnim epizodama popularnih serija, izdvajaju se njene zapaženije uloge u serijama „Rude Awakening“, „Gilmore Girls“, „Ray Donovan“, „Shameless“ i „S.W.A.T.“.

Ove godine smo je gledali u humorističkoj horor seriji „Shining Vale“, u kojoj joj društvo prave Kortni Koks, Greg Kinir i Mira Sorvina. Dobra vest za ljubitelje ove serije, ali i fanove Šerilin Fen, je da je njena druga sezona dobila zeleno svetlo.


Američka glumica ima dvoje dece, Majlsa i Kristijana. Ova 57-godišnjakinja se jednom udavala, i to za kantautora Tuluza Holideja, s kojim je bila u braku od 1994. do 1997. Ona, inače, od 2014. praktikuje transcendentalnu meditaciju, i to na nagovor Dejvida Linča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari