Šest predstava na "Gulinim danima" 1Foto: kpcpetrovac.com

U Petrovcu na Mlavi danas počinje tradicionalni pozorišni festival „Gulini dani“ posvećen Dragoljubu Milosavljeviću Guli, poznatom pozorišnom i televizijskom glumcu koji je rođen u gradu na Mlavi.

Prve večeri nastupaju Petrovčani, a poslednje glumci iz Kulturnog centra Bar u Crnoj gori. U organizaciji Kulturno prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca, a pod pokroviteljstvom opštine, na ovogodišnjoj smotri do 1. aprila biće izvedeno šest predstava.

Festival će otvoriti domaćin, pozorište „Bata Bulić“ premijerom najnovije predstave „Mi čekamo bebu“, koju po tekstu Stevana Koprivice režira Miloš Jagodić. Nakon toga, publika će moći da pogleda nastup pozorišta „Janko Veselinović“ iz Bogatića i komad „Klim klem“ Aleksandra Obrenovića u režiji Ivana Tomaševića. Treće večeri na repertoaru je predstava „Tetovirane duše“ Gradskog pozorišta Smederevska Palanka, po tekstu Gorana Stefanovskog i u režiji Fuada Tabučića. „Masuka“ iz Velike Plane nastupa „Sabirnim centrom“ Dušana Kovačevića, koji je režirao Dejan Cicmilović, Gradsko pozorište iz Jagodine izvodi Nušićevo „Sumnjivo lice“ u adaptaciji Branislava Nedića, dok će poslednje večeri gostovati crnogorski JP Kulturni centar Bar, čiji glumci će igrati predstavu „Sveti i prokleti“ Obrada Nenezića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari