sex educationFoto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Serija Sex Education bila je hit još od svoje prve sezone, a sada je stigla i do svog kraja objavljivanjem četvrte sezone.

Poslednja sezona serije Sex Education objavljena je 21 septembra i odmah je postala hit na Netfliksu, piše Index.hr.

Prema podacima koje je objavila ta striming platforma, u nedelju dana četvrta sezona serije imala je nešto više od 97 miliona sati gledanja, odnosno 12 miliona korisnika pogledalo je završnu sezonu.

Poslednja sezona sastoji se od osam epizoda, od kojih je sedam 55-minutnih, dok finalna traje 83 minuta.

Kako glasi opis poslednje sezone?

Nakon zatvaranja poglavlja u školi Mordejl, Otis i Erik se suočavaju s novim izazovom u vidu koledža Sixth Form u Kavendišu.

Otis je nervozan zbog otvaranja nove klinike, a Erik se nada da neće biti luzeri, ali Kavendiš je kulturni šok za sve bivše učenike Mordejla koji su mislili da su progresivni.

Mejv je za to vreme u Americi i podučava je kultni pisac Tomas Moloj, a Otis žudi za njom dok se prilagođava na to da nije jedino dete u kući niti jedini terapeut na kampusu.

Šta kažu kritičari na finale serije Sex Education?

Serija ima solidne ocene – 8.3 na IMDb-ju i 94% na sajtu Rotten Tomatoes, ali od svih sezona poslednja zasad ima najniže ocene, naročito finalna epizoda.

Svi se slažu da je ovo potpuno drugačija sezona jer su klinci odrasli i nema više onih neprijatnih trenutaka koji su krasili prethodne sezone.
Iako je priča raspršena na sve strane, konsenzus stoji da serija nije mogla bolje da se završi.

„Nekima se možda neće svideti svi novi likovi ili kako je sve ispalo, a neki se možda neće složiti oko toga gde Otis završava na kraju, ali serija ostaje u potpunosti iskrena. Zbrkana je, ali na kraju obožavateljima daje pravi završetak s nekim od uistinu prekrasnih, ponekad i srceparajućih scena“, piše The Wrap.

„Četvrta sezona dokazuje da će Netfliksova drama biti jedan od svetlijih trenutaka moderne televizije, zapamćene po hvatanju u koštac s tabu temama na škakljiv način i stvaranju inkluzivnih priča bez jeze. Hvala, Sex Education, bilo nam je zadovoljstvo“, kaže kritičarka Metroa Stela Akinvumi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari