Pank legende Sex Pistols održaće koncert u Londonu 8. novembra, povodom 30-godišnjice izlaska uticajnog albuma „Never Mind the Bollocks… Here’s The Sex Pistols“ sa klasicima panka „God Save the Queen“ i „Anarchy in the UK“. Originalni članovi benda, Džon Lajdon, Stiv Džons, Pol Kuk i Glen Metlok, sviraće na Brikston akademiji, što će biti prvi njihov zajednički nastup posle četiri godine.

Pank legende Sex Pistols održaće koncert u Londonu 8. novembra, povodom 30-godišnjice izlaska uticajnog albuma „Never Mind the Bollocks… Here’s The Sex Pistols“ sa klasicima panka „God Save the Queen“ i „Anarchy in the UK“. Originalni članovi benda, Džon Lajdon, Stiv Džons, Pol Kuk i Glen Metlok, sviraće na Brikston akademiji, što će biti prvi njihov zajednički nastup posle četiri godine. Iako su se raspali još 1978. godine, Pistolsi su se prvi put ponovo ujedinili za svetsku turneju 1996, a poslednji put su nastupili zajedno 2003. godine. Karte za njihov predstojeći koncert koštaju 37,5 funti, a u prodaji će biti od 21. septembra pre podne.
Album „Never Mind The Bollocks…“ izazvao je burne reakcije u javnosti kada se pojavio u oktobru 1977. godine, ali je postao jedan od ključnih albuma pank pokreta i jedan od najuticajnijih u istoriji rok muzike uopšte. Biće reizdan 29. oktobra povodom jubileja, a četiri singla – „God Save the Queen“, „Anarchy in the UK“, „Pretty Vacant“ i „Holidays In The Sun“, pojaviće se i na vinilu. Kuća Virgin najavila je da će reizdanje kultnog albuma Pistolsa sadržati i pesmu Submission, koja je bila izostavljena iz originalnog izdanja, jer je album greškom izašao nedelju dana ranije nego što je planirano. Ta pesma je, na insistiranje benda, dodata u prvih 50.000 primeraka albuma kao poseban singl. Magazin NME, inače, vodi kampanju kako bi izdejstvovao da se „God Save the Queen“ nađe na prvom mestu britanske liste singlova, kako bi se ispravila svojevremena istorijska nepravda. Ta pesma svojevremeno je bila zabranjena za emitovanje na Bi-Bi-Si-ju, a dostigla je drugo mesto u vreme obeležavanja srebrnog jubileja kraljice Elizabete. Prema pojedinim teorijama, međutim, bilo je manipulacija u vezi sa listom, jer se želelo izbeći vođstvo Pistolsa u osetljivo istorijsko vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari