Sidni SviniFoto: EPA-EFE / CAROLINE BREHMAN

Glumac Kolman Domingo režira svoj prvi film, dramu „Scandalous“, koja će prikazati vezu između slavne glumice Kim Novak i muzičke i filmske legende Semija Dejvisa Džuniora.

Njih dvoje upoznali su se na samom vrhuncu svojih karijera kada su 1956. godine gostovali u emisiji „The Steve Allen Show“. Brzo su se zaljubili jedno u drugo, ali zbog rasizma koji je vladao u SAD i Holivudu tog doba, njihova veza skoro ih je koštala karijere.

Iako je njihova veza bila skrivena od javnosti, jer međurasne veze nisu bile dozvoljene u to vreme, 1958. godine došlo je do skandala kada je kolumnista iz Čikaga napisao članak o njihovoj vezi i planovima za brak.

Kim Novak
Kim Novak, foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Prema glasinama, Heri Kon, predsednik studija „Columbia Pictures“ za koji je radila Novak, poslao je mafijaše da zaprete Davisu. Devet dana kasnije poznati pevač oženio je crnkinju Lorej Vajt.

Jednu od najpoznatijih glumica zlatnog doba Holivudu, koja se proslavila u filmovima „Vrtoglavica“, „Piknik“ i „Čovek sa zlatnom rukom“, igraće će zvezda u usponu Sidni Svini, a Dejvisa Džuniora tumačiće Dejvid Džonson, koga smo gledali u seriji „Industry“ i filmu „Alien: Romulus“.

Index piše da bi snimanje filma „Scandalous“ trebalo da počne sledeće, nakon što Svini i Domingo završe sa snimanjem treće sezone serije „Euforija“.

Osim što igra jednu od glavnih uloga, Sidni Svini je takođe i među producentima filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari