Fotografija s premijere filma "Silent HIll", koji je adaptacija istoimene igreFoto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Jedan korisnik Reddita u nedavnoj objavi započeo je diskusiju o horor filmu „Silent Hill“ iz 2006. godine. „Silent Hill“ je adaptacija istoimenog serijala video igara, u režiji Kristofa Gansa. Scenario za film napisao je Roger Ejveri, koji je radio na filmovima „Pulp Fiction“ i „Beowulf“.

Korisnik Reddita u/KneeHighMischief napisao je da mu se Silent Hill u početku nije svideo jer nije bio ljubitelj filmova u kojima su protagonisti osuđeni na propast. No, s godinama je promenio mišljenje.

„Silent Hill“ prati protagonistkinju Rouz Da Silvu i njenog muža Kristofera, koji su usvojili devojčicu Šeron. Šeron često ima noćne more i hoda u snu te često spominje gradić Sajlent hil, koji je napušten u 70-ima nakon požara u rudniku. Iako se Kristofer protivi njenojodluci, Rouz odlučuje da odvede Šeron u Sajlent hil kako bi stala na kraj njenim noćnim morama.

No, nakon što doživi automobilsku nesreću tokom koje nestane njena ćerka, Rouz otkriva da Sajlent hil ima mračnu istoriju u koju je uključen lokalni kult.

Korisnik Reddita pohvalio je priču i protagonistkinju filma, a svidele su mu se i scenografija i filmska fotografija.

„Zaboravio sam kako sjajno izgleda ovaj film. Imao je budžet od 50 miliona dolara i to se vidi. Digitalni i praktični specijalni efekti su fantastični. Produkcijski dizajn je besprekoran i stvarno ističe propadanje svega, što doprinosi atmosferi“, napisao je korisnik, prenosi Index.

Jedna od najboljih filmskih adaptacija neke video igre

Ostali gledaoci složili su se da je film fantastičan, a mnogi od njih napisali su da je „Silent Hill“ jedna od najboljih filmskih adaptacija neke video igre.

„Slažem se s tobom. Film je odličan, a uz to je jedna od retkih kvalitetno odrađenih adaptacija video igre“, napisao je jedan korisnik u komentarima.

„Nedavno sam pogledao ‘Silent Hill’ prvi put i svideo mi se, obožavam tu estetiku. Jako mi se svidelo kako sve izgleda kao da propada i svaki deo tog sveta deluje tako zabavno i kreativno“, dodao je drugi.

„Da, ovaj film je strašno podcenjen, to je jedan od najboljih horora ranih 2000-ih“, dodao je treći.

„Film ima odličnu atmosferu. Jako je jezivo kada se sirena oglasi prvi put“, napisao je četvrti.

„Silent Hill“ može se iznajmi ili kupi putem Amazonovog striming servisa Prime Video.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari