Sindikat BDP uz kolege iz Narodnog pozorišta: „Niste sami, nalazimo se ispod svake lestvice poštovanja“

Ostavite komentar


  1. Konačno se neko setio da ukaže na sramni položaj zaposlenih u kulturi i zarade nedostojne čoveka. Mi kulturnjaci nemamo ni moć ni status prosvetnih ili zdravstvenih radnika, čijih se obustava rada vlast boji i čini ponekad ustupke ili povećanja zarada. Molim cenjenog ministra kulture da proveri kakve su zarade u ovoj sferi, ako ga kultura uopšte zanima, sem u izjavama vezanim za tastaturu na ćirilici.

Ostavite komentar


Kultura

Podsvesni pokušaj suicida u Kručama 9

Podsvesni pokušaj suicida u Kručama

Beogradska umetnica Dragana Nikoletić predstavlja 5. oktobra u Paviljonu BINA kabina u dvorištu Grafičkog odseka FLU multimedijalnu izložbu “Podsvesni pokušaj suicida u Kručama”, koja obuhvata skulpture, crteže, slike, kolaže, video i prostorne instalacije, kao i plesni nastup Madam Gagan Kolektiva na numeru Salto mortale koju je, prema Nikoletićkinom tekstu, iskomponovala veštačka inteligencija.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. i 6. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.