sisi hjustonFoto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Sisi Hjuston, poznata gospel pevačica i majka Vitni Hjuston, preminula je u ponedeljak u 92. godini, saopštila je njena porodica.

Sisi Hjuston, koja je dvostruka dobitnica Gremija, preminula je u Nju Džerziju, gde joj je bila pružana nega zbog Alchajmerove bolesti.

„Srca su nam puna tuge i bola. Izgubili smo matrijarha svoje porodice“, rekla je njena snaja Pat Hjuston.

Hjuston je imala uspešnu višedecenijsku karijeru, a nastupala je uz zvezde poput Elvisa Prislija i Arete Frenklin.

Sisi Hjuston – biografija:

Rođena je u Nju Džerziju 1933. godine kao najmlađa od osmoro dece. Počela je da peva kao vrlo mlada i oformila je gospel grupu sa braćom i sestrama.

Tokom 1960-ih oformila je grupu Sweet Inspirations, koja je pratila Otisa Redinga, Dasti Springfilm i Dion Vorik, a svirali su i na pesmi benda Van Morrison Brown Eyed Girl.

Nakon uspeha sa bendom, Sisi Hjuston je započela solo karijeru, tokom koje je pevala sa Čaka Kan, Džimijem Hendriksom, Bijonse, Polom Sajmonom i svojom ćerkom Vitni Hjuston.

Dobila je Gremi nagradu za soul gospel album Face to Face 1997. godine, a taj uspeh je ponovila naredne godine albumom He Leadeth Me.

Napisala je i tri knjige, od kojih je jedna posvećena ćerki, pod nazivom Remembering Whitney: A Mother’s Story of Life, Loss and The Night The Music Stopped.

Sa 80 godina, ponovo je pevala sa Aretom Frenklin tokom nastupa u emisiji kod Dejvida Letermana, gde su obradile pesmu Adel Rolling in the Deep.

Izvor: BBC

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari