Skulptura Raši Popovu postavljena na istoimenom platou

Ostavite komentar


  1. Lepo izgleda! Zasluzeno,za Rasu prometeja kulture koji je inspirisao mnoge sledbenike da nastave istu misiju…..

  2. Uskoro je Halloween. Sa ovim Rasinim spomenikom ce u Srbiji Halloween biti permanentan performans ! A… da li je neko onom neskladnom Spomeniku Patrijarha Pavla podmetnuo stolicu ?

  3. Veoma lep, interesantan i unikatni umetnički prikaz lika Raše Popova. Nadam se da će ovo umetničko delo beskonačno dugo krasiti plato koji nosi ime Raše Popova i podsećati nas na njegov lik.

    1. Nadam se da neće ostati tamo. Raša Popov nije bio nakaza. I šta će reći deca koju je zabavljao svojim pričama, na ovo čudo? Pobeći će glavom bez obzira!

      1. Spomenik nije nakazan, naprotiv, mislim da je vrlo originalan i da verno oslikava Rašinu ličnost (knjiga, kišobran, malo hiperbolisana pojava, statua napravljena od šrafčića, što baš priliči Raši!). Deca koju je Raša zabavljao (uključujući i moju malenkost) su već odavno ljudi srednjih godina, tako da mislim da se neće preterano uzrujati pred ovim unikatnim delom. Današnja deca nažalost imaju tiktokerke kao uzore, njima Raša ne treba i oni za njega ni ne znaju….

      2. Gledajući, doduše na slici, tu „nakazu“, odmah sam prepoznao dragi lik iznad svega simpatičnog i interesantnog Raše Popova. Nisam ljubitelj „umetnosti“ koju „perforira“ Marine Abramović, niti „teških“ apstrakcija ali, meni je ovo pun pogodak.

  4. Interesntna skulptura koja zahteva izgleda nekog „pametnijeg“ platoa,ovako,veze s’vezom nema.

  5. Genijalno-oduševljena sam! Skoro nisam videla nesto tako originalno. Na zapadu je ovo svakodnevno. S druge strane, potpuno u skladu sa Rašinom ličnošću. Verujem da apsolutno odobraava stil, i smeška se gde god da je sada:)

Ostavite komentar


Kultura

Roni Size, Buč Kesidi, Konstrakta, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi na Art Front 2 festivalu u Sremskoj Mitrovici 9

Roni Size, Buč Kesidi, Konstrakta, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi na Art Front 2 festivalu u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica postavljena je na festivalsku mapu regiona prošle godine, kada je pokrenut Art Front festival. Ove godine, već na novoj lokaciji, većeg kapaciteta, na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici od 15. do 17. avgusta, ART FRONT 2 predstavlja raskošnu trodnevnu manifestaciju sa listom izvođača koja  parira najatraktivnijim muzičkim festivalima u regionu i šire. Praznik muzike i zajedništva otpočeće koncertima Marka Luisa, Vlatko Stefanovski Trija i Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.