Slaven DošloSlaven Došlo, ATAImages

Slaven Došlo, glumac biće jedan od voditelja Pesme za Evroviziju.

Slaven Došlo je glumac rođen 1991. u Somboru, Srbija, čija je karijera obilježena brojnim impresivnim ulogama koje su ostavile dubok pečat u srpskoj filmskoj industriji.
Nakon završetka studija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, brzo je stekao popularnost svojim izvanrednim nastupima u filmovima kao što su „Pored mene“ i „Panama“.
Njegova sposobnost da oživi kompleksne likove donijela mu je priznanja kako u zemlji tako i van nje, što je značajno obogatilo srpsku filmsku scenu.

Odrastao u Somboru, Slaven je već od najranijih dana pokazivao interesovanje za glumu i umetnost. Nakon što je upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom Mirjane Karanović, stekao je duboko razumevanje ne samo o glumi već i o važnosti slobode i individualnosti u umetničkom izražavanju. Njegov trud i talent prepoznati su kada je proglašen za najboljeg studenta, što je bilo potvrđeno i od strane profesorskog veća fakulteta.

Došlova glumačka karijera započela je na pozornici somborskog pozorišta, a vrhunac je dostigla ulogama u filmovima poput „Paname“ i „Pored mene“.
Njegova uloga u „Panami“ istražila je uticaj digitalnih medija na život mladih, dok je u filmu „Pored mene“ briljirao kao srednjoškolac Lazar koji prolazi kroz proces samospoznaje. Oba filma izazvala su široku pažnju i pozitivne kritike.

Nastavljajući svoj uspon, Došlo se istakao i u filmu „Vlažnost“, gde je delio ekran s poznatim glumcima, a film je bio prikazan na međunarodnim festivalima. Njegova raznovrsnost kao glumca potvrđena je i ulogama u komediji „Biser Bojane“ te seriji „Vojna akademija“.

Došlo je osvojio brojne nagrade, uključujući Nagradu Fondacije Dara Calenić za Najboljeg mladog glumca, te je proglašen za Glumca godine u magazinu „Men’s Health Srbija“. Takođe, osvojio je i međunarodno priznanje u obliku Angela nagrade na European Film Festivalu u Irskoj.

Iako je vrlo popularan, Slaven Došlo je poznat po svojoj diskreciji kada je u pitanju privatni život, čime dodatno oduševljava svoje obožavatelje. Njegova strast prema umetnosti i životu čini ga jedinstvenim talentom na glumačkoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari