SlikaUkradena slika, na zidu je ostao falsidikat, foto: Screenshot/TV Teuta

Slika Voja Stanića, vredna desetine hiljada evra, nestala je Hotelsko-turističkog preduzeća „Ulcinjska rivijera“, a inspektori tragaju za jednim ili više lopova.

Slika Voja Stanića, crnogorskog akademika, zamenjena je falsifikatom u Hotelsko-turističkom preduzeću „Ulcinjska rivijera“.
U Ulcinjskom tužilaštvu „Vijestima“ je potvrđeno da je tim povodom saslušano nekoliko osoba, ali da u ovom trenutku ne mogu da otkriju više detalja.

„U toku je uviđaj po prijavi za nestanak umetničke slike, vlasništva HTP Ulcinjska rivijera. Uprava policije je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj prikupila obaveštenja od više lica koji su zaposleni, ili su bili zaposleni kod oštećene firme. Zbog interesa daljeg postupka ne može se dati više informacija“, stoji u odgovoru ODT na pitanja „Vijesti“.

Policijski inspektori pokušavaju da slože kockice oko toga ko je i na koji način ukrao originalnu sliku i zamenio je falsifikatom budući da nije malih dimenzija.

„Sporna slika nalazi se u policiji. Verovatno je u pitanju falsifikat i traga se za originalom“, kazao je „Vijestima“ sagovornik blizak istrazi.
Ulcinjskoj policiji je 22. aprila podneta prijava u kojoj se navodi sumnja u autentičnost slike koja se nalazi u službenoj prostoriji HTP Ulcinjska rivijera, a čiji je autor Vojo Stanić.

„Policijski službenici su sliku o kojoj je reč izuzeli i ona se trenutno nalazi u službenim prostorijama Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, a za koju se veruje da je reč o replici, dok originalna slika koja se nalazila prethodno u pomenutoj kancelariji, još uvek nije locirana. U vezi predmetnog događaja prikupljena su obaveštenja od 10 lica, i to Ć. H, M. L, N. Đ, I. D, Đ. B, K. M, E. I, S. V, M. M. i V. F. Slika će biti upućena na potrebna veštačenja nakon naloga osnovnog državnog tužioca, dok policija preduzima dalje mere i radnje u cilju rasvetljavanja događaja“, saopštio je tim za odnose s javnošću Uprave policije.

Iz Ulcinjske rivijere nisu odgovorili na pitanja „Vijesti“ koja slika je nestala, da li je u međuvremenu nađena, kolika je vrednost tog umetničkog dela i ko je sve saslušan u policiji tim povodom. Za sada nije poznato od kada je na zidu HTP Ulcinjska rivijera „visila“ kopija vrednog Stanićevog umetničkog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari