Slike Đorđa Beare u galeriji "Macut" u Novom Sadu 1Đorđe Beara: Grupni portret na salašu 1 i 2, Foto: Privatna arhiva

Izložba poznatog novosadskog akademskog slikara Đorđa Beare biće otvorena u ponedeljak, 15. novembra, u 19 časova  u galeriji „Macut“ u SPENS-u, u organizaciji Javnog preduzeća ,,Sportski i  poslovni centar Vojvodina“ i Hadži Zorana Jovanovića. Nakon otvaranja zakazana je i „Novosadska žurka“ u Teatronu SPENS-a. 

Publika će biti u prilici da vidi slike Đorđa Beare koje se po prvi put izlažu i spadaju u monumentalno slikarstvo jer će na postavci biti izložena velika platna.

Poznati slikar i organizatori žele da ovom izložbom daju doprinos kulturnom životu Novog Sada kao Evropskoj prestonici kulture.

Akademski slikar Đorđe Beara (Stanišić, 1955) ne izlaže toliko često u Novom Sadu, gradu u kojem živi i stvara i u kojem je završio Likovnu akademiju 1982. godine. Član je SULUV-a, i imao je do sada više od 40 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

„Na njegovim slikama na ovoj izložbi videćemo likove mnogih poznatih Novosađana, od kojih mnogi nisu više živi, a to je prilika da ih se setimo i podsetimo se njihovih književnih, slikarskih i  drugih dela koja su značajna za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju“, najavljuju organizatori.

Izložba će biti otvorena do 19. novembra, a samo otvaranje izložbe u ponedeljak, pratiće i muzički program Miše Blizanca .

U Teatronu SPENS-a će posle otvaranja  izložbe, u 19,30h, biti organizovano muzičko veče pod nazivom “Novosadska žurka” na kojoj će nastupiti muzički sastav iz Novog Sada “Ako treba nema potrebe” sa evergrin i rok numerama koje su obeležile dvadeseti vek.

Iako će ova prva „Novosadska žurka“ biti organizovana u ponedeljak nakon otvaranja Bearine izložbe, organizatori najavljuju da će ona biti redovna i da će se ”Novosadska žurka” ubuduće održavati  u Teatronu u prizemlju  SPENS-a subotom  od 19 sati do 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari