Slobodan Ćustić: Praviti hitove za estradu je težak posao 1Foto: Medija centar

Slobodan Ćustić, glumac i direktor Beogradskog dramskog pozorišta, koji nije bio u mogućnosti da nam u sredu da izjavu u vezi sa novim direktorom CEBEF-a Damirom Handanovićem, učinio je to juče, kako je i obećao.

Upoznat sa tim da je Handanović karijeru gradio na estradi, a da će sad biti na čelu tela koji u svom okrilju ima ekskluzivne umetničke smotre kakvi su Bemus i Fest, Ćustić je prokomentarisao za Danas kako smatra da se oko ovog, kao i nekih prethodnih imenovanja, podigla uobičajeno velika prašina.

– Kompozitor je kompozitor – kaže Ćustić. On skreće pažnju da je praviti hitove za estradu veoma težak rad, jer je ogromna konkurencija – Svako pokušava za život da zaradi kako može, načini na koji se to radi često nisu baš najsrećniji izbor, već sticaj okolnosti koje su, takođe, veoma često suprotstavljene željama. Dakle, ako je neko pod takvim uslovima postigao uspeh najmanje što mu se mora dopustiti je prilika da ide dalje i pokaže koliko vredi i na tom veoma odgovornom mestu. Tek nakon godinu dana možemo komentarisati kvalitet načina razmišljanja i sprovođenja svojih zamisli. Naravno, pod uslovom da mu saradnici koje zatekne kao nasleđe budu lojalni i ekspeditivni na svojim radnim mestima. U Srbiji se građanstvo deli na tri grupe: prva radi, druga ometa, treća posmatra i čeka sta će biti. U takvim okolnostima teško je i vrhunskim stručnjacima uraditi nešto – konstatuje Slobodan Ćustić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari