Zašto je streljana Slobodanka Stefanović, Krcunova devojka?

Ostavite komentar


  1. „Nedić, Nemci i Ljotić organizovali su logor sa nazivom Zavod za prinudno vaspitanje omladine“. To sigurno nisu onaj „Nedić“ i onaj „Ljotić“ koji nisu saradjivali sa Nemcima u Beogradu i u Kragujevcu u streljanju djaka. Danas za tim zavodom nema potrebe. Sve ide bez prinude kroz zvanicne udzbenike, tabloide, filmove, serije i jutarnje programe.

  2. Rehabilitacija je besmislena stvar. Šta znači proglasiti nekog neosuđenim?
    Izbrisati stvarnost? Negirati je?
    Ona jeste bila osuđena pred prekim sudom i kao takvoj joj je presuđeno. Nijedna rehabilitaacija to ne može izmeniti više.
    Šta znači i to što se rehabiltacijom danas više ne tretira kao saradnik okupatora, izdajnik, ili šta već? Besmisleno je, jer ona u ono vreme jeste sarađivala sa neprijateljem. Merilima onog vremena, ona nije bila nevina. Tačka.

  3. Vrlo je upitno kazivanje Puriše Đorđevića pošto se o njegovom vladanju u logorima Skela i Smederevska palanka u Čačku mogu čuti kontraverzne činjenice proistekle iz priča drugih logoraša. Da podsetim zajedno sa njim u ovim logorima su bili Branko V. Radičević, arhitekta Mihajlo Mitrović, Aleksandar Kerković… a neki od njih do kraja života nisu imali visoko mišljenje o Puriši upravo zbog držanja u logorima.

  4. Rehabilitacija je besmislena stvar. Šta znači proglasiti Drazu Mihailovica neosuđenim?
    Izbrisati stvarnost? Negirati je?
    On jeste bio osuđen pred sudom i kao takvom mu je presuđeno. Nijedna rehabilitacija to ne može izmeniti više.
    Šta znači i to što se rehabiltacijom danas više ne tretira kao saradnik okupatora, izdajnik, ili šta već? Besmisleno je, jer on u ono vreme jeste sarađivao sa neprijateljem. Merilima onog vremena, ona nije bio nevin. Tačka.

  5. Mnogi roditelji su decu uz vezu smestili u „zavod“ da ne bi otišli u bilo koju vojsku jer se svuda ginulo.Roditelji obilazili decu, donosili pakete, logoraši svake nedelje išli u crkvu, radili u svojoj bašti, slušali predavanja protiv komunista.Nedić spasavaomlade kao i izbeglice iz BiH i Slovenije. Ljotić sa tim nije imao veze.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.