SNS stavio Nušićijadu „pod kontrolu“

Opština Ivanjica odlučila da preuzme čuvenu manifestaciju od Udruženja građana KudeS

Ostavite komentar


  1. Posle NIŠVILA 2017 god. gada je izviždan gradonačelnik Niša i to jednoglasno , da im se to ne bi ponovilo za pozorišni festival “ Zoranovi dani “ u Zaječaru nije bilo karata u slobodnoj prodaji jer je sve karte otkupio SNS , i takooo . . .

  2. Išla sam redovno na ovu novu obnovljenu Nušićijadu i, ako ovo preuzme SNS, biće to humor na nivou onog Lava Pajkića. Ja tamo više neću ići. A predlažem ivom udruženju da zaštite ovu manifestaciju i da je organizuju koliko im sredstva dozvoljavaju, biće posećenija od sns- ovske. Sa nadom da ćete opstati, vidimo se u avgustu.

  3. SNS ne bi znao šta je humor i satira ni kad bi ih u glavu udarili,zato Kesića za predsednika,pa da se smejemo ko ljudi

  4. Ovo je neopisiva sramota i jasan pokazatelj prevlasti nekulture i uzasnog primitivizma u nasem drustvenom okruzenju.Potpadanje festivala pod ingerenciju bilo koje partije znaci njegovo bezuslovno privatizovanje , koje postepeno vodi ka urusavanju njegove reputacije i gasenju festivala kao zavrsnom, besramnom i blasfemicnom cinu zatiranja kulture.Branislav Nusic (pravim imenom Alkibijad Nusa ili pseudonimom Ben Akiba) je nesumnjivo nas najznacajniji komediograf i mudri hronicar onovremenih naravi i kolektivne hipokrizije drustvene oaze.Danas na pozornici drustvenog i kulturnog zivota, na nesrecu, odlucuju ulogu poseduje panoptikum kojekakvih karikaturalnih licnosti kao preslikanih iz Nusicevih svevremenskih dela, panorama laznih gospa Zivki ministarki s upitnim obrazovanjem i opstom edukacijom i gomila raznih Dr-a fantomskih diploma.Svi misleci ljudi i kulturni poslenici moraju se neizostavno pobuniti protiv ove beskrupulozne odluke, jer, ukoliko se ovako nastavi, kulturu cemo posve skrajnuti i unistiti.

  5. Ovo je jos jedan od dokaza slabosti i nistavosti svih vlasti u novijoj srpskoj istoriji, pa i ove naj nesrecnije za slobodoumlje, slobodu govora i izrazavanja.
    Svakako ovo je i dokaz ispravnosti, snage, ostrine uma i naprednosti devojaka i momaka iz KUDES-a. Ovo je svakako Vasa pobeda nad prostaklukom i nekulturom. Nastavite u istom ritmu i sa istim teznjama i nikada Nas niko ne moze ugasiti.
    Sve je njima problem a ne samo Kesic, kome svaka cast za obraz i delo!!! Idemo dalje, a oni neka gledaju u sliku Pavla Vujisica za stolo u kafani stegnute pesnice u smeru Njihovih pogleda.
    Stariji su znace na sta mislim, nadam se!!? Ili mozda nece???

  6. Baš je nesavestan i nevaspitan taj Zoran Kesić.U najboljoj formi u kojoj se nalazi naš predsednik,jedan novinar,koji voli da se šali,počeo je da ismeva našeg predsednika na ranijim izvedbama,pa ga je je stavilo opštinsko rukovodstvo i partija SNS kao „persona non grata“.Što se tiče mene,-pravilno drugovi,jer je Nušić bio Cincar,a ne Srbin,koje ismeva naročito one koji su u SNS.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.