spaceballsFoto: Metro-Goldwyn-Mayer / Entertainment Pictures / Profimedia

Film Spaceballs dobiće svoj nastavak skoro četiri decenije kasnije, Mel Bruks će producirati, a glavnu ulogu će tumačiti Džoš Gad.

Spaceballs je parodija na Ratove zvezda, ali i Zvezdane staze i Osmog putnika i u njemu su glavne uloge tumačili Bil Pulman, Džon Kendi, Dafne Zuniga, Rik Moranis i Mel Bruks.

Film je stekao kultni status i dugo se pričalo o potencijalnom nastavku, ali je to tek sada došlo na red u režiji Džoša Grinbauma, a u produkciji Bruksa, Gada i Kevina Saltera.

Za scenario će biti zaduženi Bendži Samit, Den Hernandez i Džoš Gad, a za sada se ništa ne zna o detaljima radnje, jer je čitav projekat još uvek tajanstven.

Gad je najpoznatiji po ulogama na Brodveju i pozajmljivanju glasa u serijalu Zaleđeno kraljevstvo, a uskoro će debitovati kao reditelj na biografskom filmu o komičaru Krisu Farliju.

Spaceballs je zaradio 38 miliona na bioskopskim blagajnama

Ovo neće biti prvi put da se Mel Bruks vrati nekoj svojoj klasičnoj komediji, jer je prošle godine producirao mini-seriju History of the World, Part II, nastavak svoje komedije iz 1981. godine.

Osim ovog ostvarenja i filma Spaceballs, Bruks je režirao i glumio u komedijama Young Frankenstein, Blazing Saddles i Robin Hood: Men in Tights, a ima i EGOT status.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari