Španski metar u Kinoteci, Domu omladine i DKCB-u 1

Smotra ostvarenja na španskom jeziku, popularni Španski metar, od 16. do 30. maja predstaviće beogradskoj publici sasvim nove priče, ali i čuvene klasike, iz Španije i Latinske Amerike.

Festival sutra otvara ciklus filmova „Počasna nagrada Goja“ u Muzeju Jugoslovenske kinoteke. Tokom tri večeri publika će moći da pogleda filmove u kojima igra legendarna Marisa Paredes, ovogodišnja dobitnica počasne nagrade Španske akademije za film i umetnost („Đavolja kičma“, „Cvet moje tajne“, „Divlja deca“, „Hladno sunce zimi“, „Sve o mojoj majci“ i „Pukovniku nema ko da piše“). Zatim će u Domu omladine Beograda, Španski metar predstaviti posebno osmišljen ciklus filmova „Ženski ugao“. Na programu su: „Mlada“, „Šta sve moraš da uradiš da bi bio normalan“, „Marija Moliner. Širenje reči“ i „Migel i Vilijam“, kao i selekciju kratkometražnih ostvarenja „Riot Girls: Španjolke na kratkom metru“.

Ciklus premijernih projekcija, pod nazivom Savremeni film, 25. maja u 19 sati u Dvorani Kulturnog centra Beograda otvara film „Noć u kojoj je moja majka ubila mog oca“. Pred publikom će do 30. maja biti i komedije, drame, istorijske i romantične priče – „Showroom“, „Prevrtljivi sjaj“, „Obespravljeni“, „Nevidljiva ruka“, „Stari prijatelji“, „10.000 km“, „Iluzije d.o.o“, „Spajanja“, kao i romantični mjuzikl „Ludi od ljubavi“.

Program 11. Španskog metra podržale su ambasade Španije, Argentine, Meksika, Perua i Venecuele u Beogradu. Ulaznice za sve programe u prodaji su na blagajnama ustanova u kojima se filmovi prikazuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari