Specijalno priznanje filmu "Poslevode" reditelja Daneta Komljena na 22. festivalu u Vroclavu 1Foto promo/Dane Komljen

Ova koprodukcija Nemačke, Španije, Južne Koreje i Srbije, sa autorskim potpisom našeg reditelja, doživela je svetsku premijeru na ovogodišnjem Berlinalu, u okviru selekcije „Forum“, a na upravo završenom poljskom festivalu nagrađena je u konkurenciji 209 dugometražnih filmova iz sveta

 

Film „Poslevode“ (Afterwater) reditelja i scenariste Daneta Komljena, koji je svetsku premijeru doživeo na 72. Berlinalu, u okviru selekcije „Forum“, osvojio je Specijalno priznanje na upravo završenom, 22. festivalu “Novi horizonti” u Vroclavu, u Poljskoj.

Ova koprodukcija Nemačke, Španije, Južne Koreje i Srbije nagrađena je u konkurenciji 209 dugometražnih ostvarenja, koliko je prikazano na festivalu u Vroclavu koji je i ove godine imao onlajn izdanje.

Film “Poslevode” sastoji iz tri dela, od kojih je svaki snimljen u različitom delu sveta i drugačijom tehnikom snimanja, od 16mm i 8mm filmskom trakom do savremenih digitalnih kamera, krećući se između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i između dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih formi, objavio je Filmski centar Srbije, koji je podržao nastanak ovog filma.

U fluidnoj filmskoj priči koja teče poput same vode, kako je Komljen opisao svoj film, glavne junake igraju Jonaš Hapka, Signe Vestberg i Boban Kaluđer.

Glavni producent je “Flaneur Films”, a srpski koproducenti su Nataša Damnjanović i Vladimir Vidić, u ime producentske kuće “Dart film”.

 

 

„Poslevode“ su drugi dugometražni film u više nego uspešnoj karijeri Daneta Komljena, koji je posle ostvarenja “Svi severni gradovi” i svojih kratkih filmova “Fantastične rečenice” i “Naše telo”, prepoznat na svetskim festivalima kao novi autor umetničkog filma.

Zahvaljujući specifičnom filmskom izrazu, specijalne projekcije i retrospektive njegovih filmova organizovane su u Linkoln centru u Njujorku, kao i u Institutu moderne umetnosti u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari