Špiček: Mediji nekad i sad razlikuju se u prostakluku

Zašto i pored toliko napretka na svim programima glavnu ulogu igra jedan glumac
MALI EKRAN: Milan D. Špiček, filmski kritičar i čuveni radijski voditelj emisija "Medalja 202" i "Ponoćni bioskop"

Ostavite komentar


  1. Bravo gospodine Špiček! Puno beogradskih pozdrava i sve najbolje! :***

  2. Radio i biskop su oplemenjivali ljude i njihova osećanja, spajajući ih u trenutku. Ne, jedini, ali su bili važni kao autoriteti. Takve trenutke sam nazivao duhom zajedničkog doživljaja. Nisu jedini, jer su stadioni, sportske hale, kafane i šetališta (korzoi) imali sličnu ulogu. Neponovljivo vreme u svakom slučaju. Listom su se svi predali, maltene, bez borbe – Milan ove predaje karakteriše kao teška oboljenja – ali itekako imaju šansu da ozdrave i uzvrate udarac, jer je ljudska potreba da budu zajedno, nepresušna.
    Za razliku od ostalog sveta u kome je informatička revolucija iznedrila internet i unela nova pravila igre, kod nas je glavni producent, politika. Kao s lanca pušteni, političari su napravili haos u našim životima, nametnuvši sebe kao reditelje, montažere, tonce, glumce i blagajnike. Uzimaju i određuju koliko kome, kad i zašto. Oni su ti koji osvajaju medalje i Vimbldon, a u suštini, lažiraju utakmice, događaje, čak i snove – život kao takav.

  3. Hvala za intervju. Moje iskustvo, nekad nisam gasila radio, danas ga ne palim. A TV sam izbacila iz kuće. Da se zaštitim od prostakluka i primitivaca, bar ovih iz medija.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.