Sramota ili ne? Oštra reakcija dela javnosti na imenovanje Nikole Pejakovića i Aje Jung na funkcije u Srpskom narodnom pozorištu

Ostavite komentar


  1. Da, odvratni su, gade mi se. Ali to je ništa u odnosu na stvorenja koja se nalaze na najvišim državnim funkcijama.

  2. E moji vojvođani. Samo vi radite od jutra do sutra. Nemojte se družiti sa komšijama. Sageli ste glave,a drugi vam rade što hoće. Zar ne primjećujete da vam kulturu srozaše u podrum. I mene je iznenadilo postavljanje Kolje za direktora. Zaista ovo ne mogu da shvatim.

  3. Uvek je neophodno konsultovati anacionalne intelektualce, prozapadnu političku elitu i nevladine organizacije koga izabrati u ključne kulturne institucije Republike Srbije. Na taj način izbegavamo mogućnost da nas Brisel, Vašington, London i Berlin kritikuju zbog izbora direktora drame i baleta u SNP u Novom Sadu. Ne treba zanemariti ni interese i mišljenje Nato. Tako ćemo uvek imati prave ljude na pravom mestu.

  4. Tabakovićeva nam podmeće zagađenu vodu, ovi zasoljavaju kulturu…
    Neka se nose odakle su došli!

  5. Izađi malo, kopaj motikom po atarima, oznoji se vetru, misli kako da dovučeš cevi do bunara inače ništa od posla. Meni se čini da je profesorki dosadno iako ima dve funkcije, kažu ljudi, ako t je loše, ti podigni obe ruke u visini ramena, zadrži ih malo, pa ih pusti i biće ti bolje.

  6. Kakva sramota za SNP – ali, ne iznenadjuje, nazalost!
    Sramno je, u prvom redu, zbog profesionalne i umetnicke (ne)kompetencije oboje namestenika, a zatim i ostalih, vise nego jasnih, razloga….

  7. Kolja jeste dobar glumac, ali njegovi stavovi su užasni. Otkrio je pravoslavlje pod stare dane i otišao u opasnu krajnost. Opasna mešavina radikalnog nacionalizma i verskog fanatizma.

  8. “ Ставови Пејаковића толико су спорни да је та колумна скинута и са портала на ком је објављивана“.
    А шта ви желите, другови комунисти?
    Формално се залажете за слободу изражавања а у суштини цензуришете свако мишљење које не одговара вашем политичком и идеолошком ставу.
    Себе стављате у улогу врховних моралних судија и сходно томе цензора.
    Толико верујете у своју моралну исправност?
    Овај текст одише идеолошком острашћеношћу.
    Не изјашњавам се о кадровским решењима за предметне функције, већ искључиво о израженом идеолошком наративу, који је застрашујућ.
    Класична огољена диктатура је мање зло од диктатуре самозваних бораца за демократију и људска права, који под плаштом слободе говоре цензуришу сваку мисао коју сматрају неподобном.
    Неко је у тексу рекао да је завршио са посетама позоришту у НС. Значи, одриче се комплетне позоришне уметности и свих уметника у том позорипту од националног значаја, због тога што му смета управник???
    Поред тога пто је то глупо, то је застрашујући показатељ идеолошког слепила.

  9. Imajte to dragi Novosađani na umu kad idete da GLASATE.SNS vas je toliko unazadio da vas i vašu kulturu punu narkomana i ološa ne poznajem..OSVESTITE SE AMAN VIŠE

  10. Probudite se Novosađani i mislite malo o budućnosti.Zar vam je to dobro zar nema normalnijih ljudi od ovim SNS ovaca.Kakav Pejaković i Aja Jung.Užasno.

  11. Sramotno,jadno i žalosno,smeta vam sto je Pejakovic Srbin iz Republike Srpske i sto je dao podršku aktuelnoj vlasti u Srbiji,a ne spominjete da li on to zaslužuje kao umetnik u svojoj profesiji.

  12. Dokle više ta politika?!! I od strane vlasti i od strane opozicije. I jedni i drugi gledaju političku podobnost u svakom događaju, bez obzira da li ima veze sa znanjem, stručnošću i uspešnošću pojedinca. Sve se dočekuje na politikantski nož i gleda kroz prizmu njegovih političkih stavova. Na kraju krajeva, ako želimo da budemo demokratsko društvo, zbog čega je bitno kojoj političkoj opciji je ko naklonjen, ako svoj posao radi valjano i u korist društvenog boljitka i napretka. Ovo se posebno odnosi na umetnike, jer su oni uglavnom idealisti, a neretko i velika deca. A deca ne mogu realno da sagledavaju politička dešavanja, zar ne? Zato, pustimo umetnike da budu umetnici, političare političari, sportiste sportisti, a narod neka se opredeljuje za koga želi. Kada bi svako radio SAMO SVOJ POSAO i rešavao SAMO SVOJE BRIGE, nestalo bi 80% svetskih problema.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.