Srbija je postala postratna freska

Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica o zlu, sadašnjici i predstavi "Priče iz Bečke šume"

Ostavite komentar


  1. Jedan od mudrih koji zna ko smo, gde smo i kakvi smo. Ja znam da nisam taj, zato mi je bilo, sada mi je i biće teško živite među nedovršenim ljudima. Ujutru na stajlištu kažem ljudima dobro jutro, a oni ni da zucnu. Kažem vozaču kada uđem u autobus dobar dan, a kada izađem, sretan dan, samo retki mi otpozdrave. A gledajte, bilo koje životinje, hajde u gradu možete da vidite kada se sretnu psi, pozdrave se omirišu i upoznaju. Samo zli bi da se pokolju.

  2. Nisam video predstavu, ali je tema kojom se ona bavi, zanimljiva. Ljudi se, inače, bave temama koje su ivičene vremenom koje žive. Otuda i nezainteresovanost generacije koja je u tvojim godinama živela poslednju deceniju pred raspad. Naime, početkom osamdesetih ništa nije govorilo da će biti, što je usledilo. Bilo je to vreme novog talasa u muzici u kojoj sam i sam učestvovao. Drugim rečima, nisam bio elita koju spominješ, mada sam smatrao da jesam – studirao sam, svirao, putovao. Ne pomažu tu knjige, filmovi, pouke prošlosti, spoznaje okruženja i sveta – nikad nisu, niti će. Zavarniči, nema nikog da popravi kvar, štaviše, nađu se majstori koji prepoznaju interes i to je to. Problem Balkana je što je kvar ljudske prirode, čest.

  3. Ako nije dijagnoza sa aspekta medicine ili bilo koje naučne discipline, ako nije neoprostiv greh sa aspekta religije, šta je zlo nego ideja koja Svetu daje konačnost umesto beskraja.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.