oskarFoto: Shutterstock/LanKS

Nakon poziva za prijavu filmova na izbor srpskog kandidata za Oskara, sada je poznato i ko je u komisiji koja će izabrati tog kandidata.

Na sednici Upravnog odbora Filmskog centra Srbije odabrana je sedmočlana Komisija koja će u narednom periodu izabrati koji naš film zavrđuje pažnju Holivuda, pišu Južne vesti.

Komisiju čine Dimče Stojanovski, producent, direktor fotografije i reditelj, reditelj Darko Bajić, Miloš Janković, predsednik Udruženja književnika Srbije, filmski kritičar Božidar Zečević, glumac Branislav Lečić, scenarista Đorđe Milosavljević i Dejan Dabić, filmski kritičar i reditelj.

Predložile su me moje kolege iz Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije i to je istovremeno i individualna počast, ali i počast samoj Mreži. To je poverenje koje obavezuje… – rekao je Dabić.

Filmski centar Srbije ranije je uputio poziv domaćim producentima da do 30. avgusta ove godine prijave film za izbor srpskog kandidata za 97. dodelu nagrade „Oskar“.

Prošle godine srpski kandidat za ovu prestižnu nagradu bio je film Što se bore misli moje reditelja Milorada Milinkovića, što je izazvalo kontroverze i kritike jer je ispao internacionalno nagrađivani i zapažen film Dragana Bjelogrlića Čuvari formule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari