Šta Marko Šelić Marčelo trenutno čita, sluša, gleda i zašto? - Šarena prostranstva i čarobna prelistavanja 1Foto: Nemanja Maraš

Redovna rubrika Danasa Čitam/ Slušam / Gledam u kojoj naši sagovornici iz najrazličitijih u oblasti najkraćem ( zavisi, neko i duže ) ispričaju šta je to što trenutno čitaju, gledaju i zašto, može biti i za vas dragi čitaoci i čitateljke dobra preporuka, da ne biste gubili vreme na loše naslove.

Ovoga puta pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo izjavio je za Danas da dok radi najrađe sluša instrumentalnu muziku, da trenutno gleda jednu mini britansku seriju u kojoj je tema svojevremeno obrađena u filmu „Mizeri“, ovde dobila svoj savremen i autentičan oblik, a što se tiče čitanja, vraća se autorima kojima se ranije nije dovoljno posvetio.

Evo odgovora Marka Šelića Marčela:

ČITAM: Knuta Hamsuna, od početka (u izdanju LOM-a); „Baladu za Sofiju“, Melo/Kavija (u izdanju Najkule). Ovo prvo jer mu se nikad nisam dovoljno pomno posvetio; ovo drugo jer je već na prelistavanje čarobno (reč je o grafičkom romanu), a priča je još bolja.

SLUŠAM: „Ostave Up“, Shljuka quintet. Dok pišem, mahom slušam instrumentalnu muziku – a Šljuka je uvek beskrajno inspirativan. Njegov novi kompozitorski album vrlo je komunikativan, virtuozan a pitak; polazi iz luke džeza, a odvede vas u muzički prilično šarena prostranstva.

GLEDAM: „Malenog irvasa“ (Netfliks). Dinamično, bez praznog hoda, čovek bi isprva čak rekao zabavno – ali potom bi se ujeo za jezik. Tema koju je King nezaboravno obradio u „Mizeri“ ovde ima savremeni, neuporedivo stvarniji oblik, a ispod toga pomalja se još bolnija i ozbiljnija tema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari