Šta trenutno čitaju slušaju i gledaju čelni ljudi KROKODIL-a Milena Berić i Vladimir Arsenijević? 1Foto; KROKODIL

Redovna rubrika Danasa Čitam/ Slušam / Gledam u kojoj naši sagovornici i sagovornice iz najrazličitijih oblasti u najkraćem ( zavisi, nekad i duže ) ispričaju šta je to što trenutno čitaju, slušaju, gledaju i zašto, može biti i za vas dragi čitaoci i čitateljke dobra preporuka, da ne biste gubili vreme na loše naslove.

Ovoga puta imamo duo – čelne ljude festivala KROKODIL koji počinje sutra i traje do 23. juna.

To su Milena Berić , članica Upravnog odbora KROKODIL-a i Vladimir Arsenijević, pisac i predsednik KROKODIL-a.

Sve različito čitaju i slušaju, a u odgovoru na pitanje šta gledaju zajednička im je, između ostalog Nora.

Evo odgovora.

Prvo, Milena Berić.

ČITAM:

Trenutno čitam knjigu Doppelganger: A Trip to the Mirror World Naomi Klajn pripremajući se za debatu Fake News from the Past koju ću moderirati u okviru debatnog programa predstojećeg Festivala KROKODIL.

SLUŠAM:

U poslednje vreme slušam uglavnom podkaste a najredovnije od svih The New Yorker Radio Hour koji vodi Dejvid Remnik, inače urednik časopisa Njujorker.

GLEDAM:

Gledam moju i Vladimirovu kćerkicu Noru i zajedno s njom čitavu gomilu dečijih sadržaja kao što su Lingokids ili Cocomelon. Ponekad, kad stignem, ujutro odgledam vesti na BBC-ju i to je sve.

Vladimir Arsenijević

ČITAM:

Knjige marokanskog pisca Muhameda Šukrija prevedene na engleski – konkretno „For Bread Alone“ i „Streetwise“ – posvećene životu na dnu, nasilju, gladi, drogiranju i seksu na ulicama Tandžira tokom četrdesetih i pedesetih godina dvadesetog veka.

SLUŠAM:

Muziku slušam uglavnom dok trčim pa je i moja plejlista formirana prema broju bitova u minutu koji najviše odgovaraju mom tempu trčanja. Dakle može svašta ali samo ako je oko 170 BPM.

GLEDAM:

Ujutro, pre nego što se Nora probudi, odgledam epizodu ili dve „Curb Your Enthusiasm“ na MAX-u dok uveče, nakon što zaspi, uglavnom rebindžujem „Sopranose“ ali sam upravo napravio pauzu kako bih gledao mini-seriju „Eric“ na Netflixu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari