Stefan Milenković na novogodišnjem koncertu u Zrenjaninu 1Foto: grad Zrenjanin

Violinista Stefan Milenković, u pratnji orkestra Zrenjaninske filharmonije i pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, održaće novogodišnji koncert u Zrenjaninu 9. januara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u ovom gradu.

Mileković nastupa u Zrenjaninu na poziv Zrenjaninske fihalrmonija, a koncertni program će, kako je najavljeno, biti prilagođen prazničnoj atmosferi.

“Zrenjaninska publika je zaista posebna, znam da poznaje i voli muziku, da dolazi na koncerte i da uživa u raznim žanrovima muzike i to je uvek lepo i daje posebnu odgovornost za bilo kog muzičara iz bilo kog žanra da pruži svoj maksimum”, izjavio je danas Stefan Milenković.

On je objasnio da će program biti raznovrstan i da će svrati popularna dela u kojima je protagonista violina i gde je orkestar “vatreni saradnik”.

“To je program u kome muzičari, posebno violinisti, uživaju jer imaju priliku da pokažu svoj maksimum kroz veoma atraktivna i virtuozna dela. Biće tu i prigodan novogodišnji program koji svira samo orkestar, kao jedan ram koji uokviruje sve to”, dodao je Milenković.

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar kaže da je novogodišnji koncert za obnovljenu Zrenjaninsku filharmoniju postao nezaobilazan.

Iako filharmonija nije nastupala 60 godina, prethodnih godina od kada je obnovljen njen rad, usledili su uspešni koncerti.

“Za nas je čast da je najveće ime klasične muzike Stefan Milenković prihvatio naš poziv. Mi ćemo uz dirigentsku palicu maestra Mikice Jevtića izvesti prigodan novogodišnji program”, rekao je Roman Bugar.

Roman Bugar je najavio da će Zrenjanin po prvi put, uz pomoć gradonačelnika koji je prepoznao njihov trud i zalaganje, imati profesionalnu koncertnu sezonu, u kojoj će zrenjaninski Kamerni orkestar imati pet koncerata u sezoni, a filharmonija tri koncetra.

Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića i Zrenjaninske filharmonije održaće se 9. januara u Kulturnom centru Zrenjanina, u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari