Stiven KingFoto: EPA/TOBIAS HASE

Slavni pisac horora, Stiven King, na svojim profilima na društvenim iznosi stavove o filmovima i serijama koji nisu nužno vezani s njegovim književnim opusom.

Tako je poznati pisac na X-u komentarisao trenutno najgledaniji film na Netfliksu, francuski triler pod nazivom „Ispod Pariza“.

Iako ovaj film na sajtu „Rotten Tomatoes“ ima samo 34 pozitivnih recenzija od publike, čini se da se svideo poznatom književniku.

Stiven King je u objavi na X-u otkrio kako je očekivao da će ovaj film biti neka smešna parodija, ali on to na kraju nije bio.

„Mislio sam da će ‘Ispod Pariza’ biti šaljiv film, poput ‘Sharknado-a’, ali Tviter me ubedio da ga pogledam i stvarno je prilično dobar. Poslednjih 25 minuta bilo je neverovatno“, napisao je Stiven King u objavi na bivšem Tviteru, prenosi Index.

Ako dosad niste pogledali film i ne znate o čemu se radi, radnja se dešava u leto 2024. godine, kada je Pariz prvi put domaćin Svetskog prvenstva u triatlonu u Seni. Sofija (Berenis Bežo) je mlada naučnica koja od mladog ekološkog aktivista Mikea saznaje da velika i agresivna ajkula pliva u reci. Kako bi izbegli krvoproliće u samom srcu grada, oni nemaju drugog izbora nego da udruže snage s Adilom, policijskim zapovednikom, kako bi rešili problem.

U filmu glume Nasim Lijes, Lija Levjan, Inaki Lartig i Hoze Antonio Pedrosa Moreno. Reditelj je Ksavijer Žan koji je scenario napisao s Jaelom Longmanom, Janikom Dahanom i Mod Hejveng. Producent filma je Nikola Masar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari