Stiven King oduševljen Đuričkovom ulogom u seriji Stranger Things 1Foto: Printscreen/Netfliks

Stiven King, američki pisac, scenarista, muzičar, glumac, producent i reditelj, svetski poznat po svojim horor romanima, objavio je povodom serije Stranger Things na svom Twitter nalogu oduševljenje ulogom našeg proslavljenog glumca Nikole Đurička, u ovoj Netflix seriji.

„Obožavam onog ljigavog Rusa, Jurija. Zaslužuje sopstvenu seriju. Kao Beri, samo ruski“, napisao je King na Tviter nalogu.

Njegove knjige su prodate u preko 350 miliona primeraka, a mnoge od njih su adaptirane u filmove, mini serije, stripove… Ekranizacija Kingovih romana uprvo je poslužila i kao inspiracija braći Dafer za seriju „Stranger Things“.

U četvrtoj sezoni serije Đuričko tumači ruskog švercera i kriminalca Jurija, jednu od glavnih uloga, a u vikendu prikazivanja na Netfliksu, u samo tri dana, serija je oborila rekord u gledanosti koji iznosi 287 miliona sati, objavio je striming gigant.

O našem glumcu i njegovom liku, glumica Vinona Rajder takođe je imala reči hvale, u intervjuu za časopis Collider.

„Nik beskrajno darovit glumac, i zaista mnogo volim da radim sa njim. Tokom snimanja apsolutno je bio legenda, i jedva čekam da ga reditelji i producenti ovde bolje upoznaju“, kazala je holivudska zvezda.

Prošle godine, kada je već bilo poznato da će igradi u popularnoj seriji, o svom radu i odlasku u Ameriku, Đuričko je govorio za naš list i tom prilikom istakao: „ ja nisam ništa napustio i ja ću zauvek ostati deo Srbije i tog kulturnog prostora. Ja sam želeo da sebi i svojoj porodici pružim šansu da doživimo nešto novo, i da podignemo nivo igre, da se sportski izrazim. Nisam se ni od čega konkretno zamorio ali sam želeo da se bavim svojim poslom u najjačoj ligi na svetu, da se opet sportski izrazim. Kada čovek sebi postavi nove izazove to pokrene neke nove motore koje ni ne zna da postoje“.

O ulozi Jurija, Nova.rs piše da „u seriji postoji lik Hoper koji razvija vezu sa Dmitrijem. On je ruski zatvorski čuvar u tajnom vojnom pritvoru u Rusiji. Hoper je naterao Dmitrija da napiše otkupninu i ostavi broj telefona za Džojs – svi oni su likovi u seriji – dajući joj do znanja da je Hoper živ i da je zadržan u Rusiji. Kada Džojs nazove, traži 40.000 dolara za dva dana, a novac mora da bude isporučen na Aljasku. Džojs zove Mareja i oboje lete „Aljaska ervejzom“ sa novcem u koferu. Tu dolazi Jurij – odnosno, Nikola Đuričko. On je švercer kojeg Dmitrij koristi da odnese novac i vrati Hopera. Hoper beži i stiže do švercerovog skladišta.

Kada stignu, Jurij se lepo provodi prebrojavajući novac. Na svoju užasnutost, nudi Džojs i Mareja kafom i zove Dmitrija u zatvor. Jurij sipa Amerikancima kafu i kaže svom partneru da ih je otkucao upravniku za novac i lokaciju Hopera. Jurij je takođe rekao KGB-u da mu nude novac da dovede Amerikanku koja je raznela njihovu laboratoriju ispod tržnog centra.

Hoper i Dmitrij su sada cimeri u ćeliji. Džojs i Marej preuzimaju avion u kome ih Juri prebacuje. Nateraju Jurija da se oblači kao Marej, a on se pretvara da isporučuje Džojsa i sebe upravniku. Kada stignu, svedoci su klanja Demodoga – dok je šest ruskih zatvorenika već pojedeno, ali uspevaju da dozvole Hoperu i Dmitriju da izađu iz zatvorskog dvorišta i služe.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari