Stiven SpilbergFoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Stiven Spilberg je u svojoj karijeri dugoj malo više od pola veka snimio više od trideset dugometražnih filmova različitih žanrova, od trilera poput „Ajkule“, do drama poput „Šindlerove liste“.

Iako je snimio niz blokbastera, koji su obeležili popularnu kulturu, Stiven Spilberg je tokom gostovanja u emisiji „The Late Show with Stephen Colbert“ priznao da ne voli da gleda svoje filmove, ali jedini izuzetak mu je „E. T. vanzemaljac“, koji može da gleda iznova i iznova, prenosi Index.

„Ne gledam svoje filmove nakon što ih završim“, izjavio je Oskarom nagrađeni reditelj i dodao:“Ne osvrćem se često, ali s vremena na vreme imam običaj da pogledam neki svoj film sa svojom decom. Želim biti uz njih kada gledaju ‘E. T. vanzemaljac’ prvi put. Ne želim da taj film gledaju bez svog oca.“

„Ponekad vidim stvari koje sam hteo da uradim, ali nisam, a ponekad dobijem ideje o stvarima koje bi se bolje uklopile u priču, ali sam ih otkrio tek sada, nakon svih ovih godina. No, ‘E. T. vanzemaljac’ je uglavnom savršen film“, dodao je Stiven Spilberg.

„E. T. vanzemaljac“, koji je režirao Stiven Spilberg, jedan je od najboljih porodičnih filmova svih vremena

„E. T. vanzemaljac“ je naučnofantastični film o usamljenom dečaku Eliotu (Henri Tomas) koji se sprijateljuje vanzemaljcem, zvanim E.T, koji je slučajno završio na Zemlji. Eliot uz pomoć svoje porodice i prijatelja da pomogne E.T.-ju da se vrati kući.

„E. T. vanzemaljac“ bio je najuspešniji film 1982. godine, a uz komercijalni uspeh naišao je i na pohvale brojnih kritičara. Film je osvojio čak četiri Oskara, a i dan danas se smatra jednim od najboljih porodičnih filmova svih vremena.

„To je jedan od retkih filmova na kojima sam radio, a koje mogu gledati iznova i iznova“, priznao je reditelj tokom razgovora sa Stivenom Kolberom i dodao: „Postoji možda pet ili šest filmova koje mogu gledati iznova, ali to ne radim većinu vremena.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari