Stiven SpilbergFoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Trostruki oskarovac Stiven Spilberg radi na novom filmu koji će imati premijeru 15. maja 2026. godine, potvrdio je Varajeti.

Predstojeći projekat još uvek nema naslov, ali poznato je da su u fokusu priče filma neidentifikovani leteći objekti (NLO). Iza projekta stoji studio „Universal Pictures“.

Scenario trenutno piše Dejvid Kep, koji je sa Spilbergom radio na filmovima „Park iz doba jure“ (Jurassic Park), „Rat svetova“ (War of the Worlds) i „Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje“ (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull). Film producira Kristi Makosko Kriger, prenosi Index.

Poslednji film koji je Spilberg režirao za „Universal“ bila je drama „Fabelmanovi“ (The Fabelmans) iz 2022. godine. Film je inspirisan njegovom životnom pričom i dobio je nekoliko nominacija za Oskara, ali nije puno zaradio od prodaje bioskopskih ulaznica.

Godinu dana pre, slavni reditelj radio je na mjuziklu „Priča sa zapadne stane“ (West Side Story), koji je takođe oduševio kritičare, ali je bio veliki komercijalni promašaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari