stranger thingsFoto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Peta sezona serije Stranger Things je nešto što fanovi dugo čekaju, ali na šta će morati da se strpe do polovine, ili čak kraja sledeće godine.

Međutim, produkcija serije Stranger Things polako je krenula da objavljuje detalje o ovoj sezoni, pa se tako pojavio i dvominutni video „iza scene“.

U njemu saznajemo da je snimanje negde na pola procesa, da se nekoliko scena dešava u srednjoj školi, da Hoper ima dugu bradu i da Ileven ponovo radi nešto rukama.

Nakratko se vide i novi članovi ekipe, pre svih Linda Hamilton, ali i Nel Fišer, Džejk Koneli i Aleks Bro. Možda to nije dovoljno za uzbuđenje, ali to nisu svi detalji dostupni u ovom trenutku.

Stranger Things sezona 5 imaće duže epizode

Osim toga što će izlazak ovih epizoda biti velika stvar, one će same po sebi biti duže od dosadašnjih, jer je Maja Hok nedavno rekla kako prave osam epizoda nalik filmovima.

Ona je istakla da će poslednjih par epizoda biti naročito duge, što i nije toliki presedan. Sve epizode 4. sezone bile su duže od 60 minuta, neke duže od 75, a finale je trajalo dva i po sata.

Očekuje se puno akcije

Osim toga što je sada tu i Linda Hamilton, drugi znaci takođe pokazuju ambicioznost ove sezone, pa su tako scenaristi rekli da će ova sezona biti „kao dete prve i četvrte sezone, ali na steroidima“.

To bi moglo da bude na osnovu pretpostavke da se ova sezona vrti oko Vila, a očekuje se da odmah kreće brzo i da nema stajanja do kraja.

Jedan od braće Dafer je takođe rekao kako su scenariji bili toliko emotivni, da je video da „plaču neki ljudi koje nikad ranije nije video kako plaču“.

Glumci žele krvavu završnicu

Glumci su počeli snimanje serije kada su bili deca i mnogi od njih sada imaju druge projekte, zbog čega su se malo zasitili svega, a žele i da neko strada u poslednjoj sezoni.

Mili Bobi Braun je rekla: „Spremna sam za kraj. Mislim da je puno priče ispričano i da je ona dugo u našim životima. Ali sam spremna da se oprostim od ovog životnog poglavlja i otvorim nova“.

Noa Šnap je u istom intervjuu rekao da braća Dafer moraju da ubiju nekog jer je serija Stranger Things prevelika, na šta je Braun dodala da su oni previše osetljivi i da ne žele da ubiju nikog.

Rekla je da treba da se ugledaju na Igru prestola, te ostaje da vidimo da li su je autori poslušali.

Ovaj kraj nije zapravo kraj

Iako je ovo poslednja sezona serije, to nije poslednje što ćemo videti iz sveta Stranger Things, jer već postoji mjuzikl, a najavljena je i animirana serija.

Osim toga, braća Dafer su rekla: „Ima još puno zanimljivih priča da se ispriča iz ovog sveta. O novim misterijama, novim avanturama, novim neočekivanim herojima“.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari