“Strip sa margine”: Pravo otkriće autora koji se ne vide na domaćoj strip sceni

Ostavite komentar


  1. Bilo bi dobro da zaživi domaći strip kao što je to bilo nekad u revijama kao yu strip, vidici i sl. Koliko sam ja upućen ovde je najpoznatiji autor Vanja Urukalo pošto sam i ja iz Novog Sada, ali mislim da ste pogrešili ime stripa, jer ga imam u njegovoj reviji Metanoja i zove se San Likantropa. Čuo sam i za Ivicu Sretenovića koji je već dugo na sceni i mislim da ima samostalna izdanja malo poznata javnosti, a vrlo zanimljiva. Mogli biste da više napišete o ovim autorima.

    1. Delimicno si u pravu – strip se ne zove Vucji ponos (greska tvorca ovog teksta) vec Vucji stid, a u Metanoji ide kao poglavlje pod imenom San likantropa (nacrtan 2007). Posto oskudevam u kratkim stripovima, a strip konkursi traze uglavnom tu formu, uzeo sam sam San likantropa, docrtao jos jednu tablu (2012) i napravio novo delo – Vucji stid. Na moje cudo dobio je cak i nagradu na tom festivalu, jer se ipak radi o sklepanom frankenstajnu koji je postao neki uroboros srip slager, sto obicno arbitri vise preziru no sto podrzavaju…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.