Subotica: Počinje četvrto izdanje Međunarodne književne kolonije Srpskog književnog društva – Krupara 1Ivan Antić, foto: Fejsbuk stranica Srpsko književno društvo - Serbian Literary Society

Međunarodna književna kolonija Srpskog književnog društva – Krupara održaće se od 23. do 27. avgusta u Bačkom Dušanovu, naselju nadomak Subotice. Ovogodišnji učesnici su Viktorija Radič (Srbija/Mađarska), Mari Alperman (Nemačka), Enriko Davanco (Italija), Mirjana Mitrović (Srbija), Zoran Đerić (Srbija) i Ivan Antić (Slovenija/Srbija).

Osnovni cilj kolonije je da srpsku književnost učini što vidljivijom i prepoznatljivijom u nadnacionalnim okvirima, a ujedno je i prilika da se, u neposrednom susretu, pisci i prevodioci upoznaju bolje, dublje, svestranije i sveobuhvatnije.

Predviđeno je i završno zajedničko književno veče koje će biti otvoreno za posetioce u petak, 26. avgusta, od 18 časova, kada će biti upriličeno i zatvaranje.

Tom prilikom posetioci će moći i da pogledaju radove nastale na likovnoj koloniji – Kruparart, koja je u istom prostoru održana nedelju dana ranije.

Kolonija se održava u ambijentu kompleksa Krupara i to zahvaljujući predusretljivosti porodice Anđelić, Srpskom književnom društvu, kao i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari